Баба Марта рън
Както се казваше във великолепния филм с Том Ханкс "Forrest Gump": - Run, Forrest, run!
Нека и ний тъй да се провикнем- Run, Baba Marta, run!
(разбира се, до участие се допуска и дядо Март, а също и тандема на Пижо и Пенда)
На 16-ти, познахте- месец Март, ще се проведе традиционното бягане-надтичване в подножието на Лозен планина и в близост до езеро Панчарево, известно като Баба Марта Run.
Повече информация тук, на Форума?
Всъщност, което ме интересува, е дали по другите две трасета има трайна и добра маркировка по друго време, различно от деня на състезанието?
(понеже искам да ги ходя през лятото)
Може би моят колега и приятел Сотиров ще ни упъти?
Или пък Ведрин с някоя по-подробна карта?
_________________ Който се е катерил нависоко, после ще трябва оттам да се спусне някак в ниското (възможно е и през глава надолу). Освен ако не е решил … да остане там горе, и да живее в небесата поне още 100 години заедно с орлите.
Последната промяна е направена от Perpetuum на Пет Мар 15, 2019 7:56 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Ако разполагаш с трасетата в kml или gpx формат би могло да ги насложиш върху BGM с drag-and-drop и да видиш каквото е известно за трайно маркираните участъци от тях.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Мар 14, 2019 10:21 pm
Perpetuum
Re:
Знаех си аз- ученото си е учено! Мерси за бързия отговор.
А какво ли мисли по въпроса моя адаш тук- Петър?
Въобще, има ли някой да ги е минавал тия маршрути някога?
Иначе- като питат Форест Гъмп защо така бяга, той им отговоря с:
- Без никаква видима причина, просто си тичам...
А пък кокошката, като бягала от петела, си викала:
- Не тичам ли много бързо?
Колкото до Баба Марта, защо ще търчи и се юрка по баирите в събота, не ѝ знам причините...
_________________ Който се е катерил нависоко, после ще трябва оттам да се спусне някак в ниското (възможно е и през глава надолу). Освен ако не е решил … да остане там горе, и да живее в небесата поне още 100 години заедно с орлите.
Последната промяна е направена от Perpetuum на Пет Мар 15, 2019 7:56 am; мнението е било променяно общо 6 пъти
Чет Мар 14, 2019 10:50 pm
Сотиров
Успех в ръна!
Не познавам маршрута, драги Перпетуум. Само съм ги виждал да тичат и задъхани да ми обясняват, че са обиколили цялата Лозенска планина. Ама откъде, не знам. Не е като на Витоша с червените стрелки и надписи "100". Успех, откъдето и да минеш!
Чет Мар 14, 2019 10:52 pm
lz1fw
Мисля си, че нито един от така избраните маршрути не е маркиран. По части от тях съм минавал. Широки черни пътища са. Ако е влажно на места може да има участъци от неприятна кал. Калта по черните пътища из Лозенската планина е доста по-голям проблем от липса на маркировка. Поне за мен.
На картите има .GPX тракове. По-горе писаха как се проверява за по-сигурно.
По и покрай част от 16 километровия трак има маркирана с червено пътека. Минах миналата седмица по нея от Панчарево до Лозен. Трака обаче минава по пътя, а пътеката минава през гората. През гората е много по-приятно за ходене. Само ако тичаш по пътеката трябва да внимаваш, че с багерче са прокопали траншеи покрай пътеката да извадят положен от военните преди години кабел и после са "забравили" да заровят дупките.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети