Голяма пешеходна обиколка из България
Идеята още не е изчистена, но понеже вече остават по-малко от 3 месеца до планираният старт, реших да споделя каквото е ясно до тук.
За какво става въпрос?
Кръгов маршрут започващ примерно от София( защото е кръгов... )стигащ до морето през Витоша, Верила, Рила, Родопи, Сакар, Странджа и Стара планина.
Не споменавам по-малко известни планини, като Понор за да не пропусна някоя.
Понеже много мразя лашкането и организирането на транспорт около туризма, установих че мога да тръгна от София по Е4 и на х.Рибни езера през х.Грънчар да изляза на Е8. Преди време се чудех как да продължа след Е8, така че да стигна до Черно море. С появата на Тур странджа, който знам само от интернет, но изглежда като нещо реално, реших, че стигайки до с.Мезек все някак ще успея да се включа към трасето и да стигна до морето.
Мисля, че Бойко спомена после нещо за подготвящият се в момента - Туристически маршрут "Черно море"... Разчитам на тях да дадат добър маршрут от Ахтопол до Емона.
После Емине - Ком е класика, особено ако последните 7 години си вървял всяко лято на изток, и реших че във втората част на похода, може вместо към желаното море, да вървя, към още по-желаният дом. От Ком през Годеч до София.
Това не е план, а просто за ориентация с точките по трасето, които също към момента не са фиксирани.
Все пак за да ми стигне времето - 4 седмици, по план трябва да се минават по 55 км/ден (+-) и няколко дена в запас.
0. Офис, сл. работа до х.Алеко
1. х.Алеко ,с.Клисура, х.Вада,х.Мальовица
2. х.Мальовица, заслон Кобилино бранище,х. Рибни езера -х.Грънчар- Белмекен, х.Хр.Смирненски
3. х.Хр.Смирненски -> (Меандрите)
4. Меандрите,яз.Беглика,яз. Широка поляна, х.Орфей+, -> (Мугла)
5. с.Мугла,х. Перелик , Пампорово, седловина Рожен(спа хотел КООП) -> (х.Преспа или х.Свобода)
6. х.Преспа,х.свобода, х.сини връх
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети