|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
rachko69
|
|
|
|
Поздравления абсурд! Много вдъхновяващо! След като прочетох пътеписа ви почити съм сигурен, че ще тръгна тази година по Е8. Казвам почити, понеже дългите преходи ги правя с моята дъщеря, ако тя се съгласи да направим с нея "хеттрик":
2016 - Е3, 2017 - Е4 и ако е рекъл господ 2018 - Е8 А тя е на 13 години 
|
|
|
Пон Фев 05, 2018 5:57 pm |
|
 |
абсурд
|
|
|
|
Благодаря! Убедена съм, че децата са по-адаптивни, издръжливи и любознателни от възрастните, така че просто го направете по-рано, когато не е толкова горещо, колкото е през август, останалото ще се подреди.
Желая ви успех и много положителни емоции!
|
|
|
Пон Фев 05, 2018 9:49 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
Привет, dido! Проблемът с навигацията се появи в последния ден, предполагам, че на телефона ми му стана прекалено горещо и отказа да функционира като навигация. За момента не можах да направя нищо, но след като беше изключен около 5-6 часа, проработи все едно, че нищо не е било. Затова и на другия ден тръгнах обратно от Мезек към Св. Марина, за да не ми е незавършена пътеката. Иначе, основно използвах трака на Рекаро, който свалих от темата Е-8 Рила - Родопи 2014. На места се отклонявах от него и тогава се консултирах с БГ Маунтинс от навигацията, картите на БТС за маршрута Е-8 и Родопи -западна част, Родопи-източна част издания на Картография от 2005 г. Телефонът ми не е нищо особено - Huawei Y511, даже се учудвам, че издържа толкова тормоз. Ако нещо от тези карти ще е от полза за маркиране, мога да ги изпратя. |
Планирам напролет да маркирам някои участъци след х. Сини връх. Тъй като там има доста неясноти относно трасето, за основа смятам да ползвам комплекта хартиени карти, който коментирахме в друга тема. Събирам и всякакви впечатления за този участък, събрани на живо (вкл GPS тракове).
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Сря Фев 07, 2018 4:27 pm |
 |
 |
momchilov
|
|
|
Ние също мислим да отъпчем пътеката, по-специално - след последното село преди финалът - където пътеката липсва. Без маркировка - не е ок, ама без пътека пък - хич!
|
|
|
Сря Фев 07, 2018 5:25 pm |
|
 |
ivailo.hr
|
|
|
 |
 |
Ние също мислим да отъпчем пътеката, по-специално - след последното село преди финалът - където пътеката липсва. Без маркировка - не е ок, ама без пътека пък - хич! |
Маркировката липсва само до вр. Света Марина. Натам е проверено и нанесено до с. Мезек.
|
|
|
Сря Фев 07, 2018 5:59 pm |
|
 |
momchilov
|
|
|
И там има какво да се желае от маркировката, ако съдя по това, че аз загубих дирята. И да е имало - не е достатъчно. А и само е в кавички, според мен, като тръгнеш от Долно съдиево. Тази година 2-ма планински бегачи са обвили, че ще правят опити за бързо минаване и ако се провират през храстите - нищо няма да направят. А както и да го гледам - 2ма души повече си е 100% увеличение на трафика по маршрута 
|
|
|
Сря Фев 07, 2018 6:45 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
х. Сини връх-Аида и надолу до първите села ми е плана, поне засега.
Надморската е 1000 и надолу - мисля ще се класирам за края на март, началото на април ако случа дневни температури 10+ градуса.
|
|
Сря Фев 07, 2018 7:34 pm |
 |
 |
абсурд
|
|
|
|
 |
 |
Надморската е 1000 и надолу - мисля ще се класирам за края на март, началото на април ако случа дневни температури 10+ градуса. |
Привет dido! Ако имаш нужда от помощници и планът ти за маркиране включва периода от 28 март до 02 април, на драго сърце ще се включа.
|
|
|
Чет Мар 15, 2018 1:00 am |
|
 |
ivailo.hr
|
|
|
Аз също ще се включа, ако ми позволява един друг ангажимент.
|
|
|
Чет Мар 15, 2018 4:31 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Надморската е 1000 и надолу - мисля ще се класирам за края на март, началото на април ако случа дневни температури 10+ градуса. |
Привет dido! Ако имаш нужда от помощници и планът ти за маркиране включва периода от 28 март до 02 април, на драго сърце ще се включа. |
 |
 |
Аз също ще се включа, ако ми позволява един друг ангажимент. |
Ехо, маркировачите, 2018 откровено я пропуснахте.
Стегнахте ли раниците за 2019-а?
|
|
Пон Фев 11, 2019 12:49 am |
 |
 |
ivailo.hr
|
|
|
Да, стига да мога, ще се включа. Вече не съм айляк, обаче, както последните почти 2 години.
|
|
|
Пон Фев 11, 2019 6:19 pm |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Дидо, пускай датите когато решиш, ако може Съдбата (жената) да направи така, че да дойда.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Вто Фев 12, 2019 4:26 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Остана още едно проучвателно ходене, с което да огледаме за трети вариант на маршрута след Паничково. Сещам се също за една забележка по трасето над Сърница, която е добре да се изчисти.
След като разполагаме с детайлни впечатления за вариантите, ще се консултираме с централата на БТС и след тяхно одобрение, ще пусна дата. Предполагам, че това ще е нещо като края на март (оттам нататък почват да се редят празници разни).
|
|
Вто Фев 12, 2019 11:56 pm |
 |
 |
абсурд
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Привет dido! Ако имаш нужда от помощници и планът ти за маркиране включва периода от 28 март до 02 април, на драго сърце ще се включа. |
 |
 |
Аз също ще се включа, ако ми позволява един друг ангажимент. |
Ехо, маркировачите, 2018 откровено я пропуснахте.
Стегнахте ли раниците за 2019-а? |
Ако става само със стягане на раниците - готово! Иначе мога да се включа от 3 до 7 април.
|
|
|
Сря Фев 13, 2019 1:33 am |
|
 |
vaskoo
|
|
|
Дидо е главният виновник да има марка по трасето. Той казва датите, иначе края на март е ученическа ваканция, за някои е по-добре, за други невъзможно да присъстват. Дидо, пиши ЛС ако ти трябват табели.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Фев 13, 2019 9:29 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|