Тъжно, тъжно...
Аз също харесвам такъв тип разходки, макар и не точно с махали. Интересни са ми стари крепости, църкви и най-вече подземия, необлагородени пещери и военни съоръжения...
В Пловдив обиколих по достъпните, сега съм набелязал на други места, някое лято може и да ги видя...
Съб Дек 08, 2018 11:12 pm
Лари
Харамийско - харабийско!
Съботно направихме преход из Северозападна Рила с изкачване на връх Харамията / Хайдута.
Снегът в района на Седемте рилски езера не беше много, не се наложи да ползваме снегоходки...
Идеята беше да се качим на вр. Мечит, но днес времето просто не беше за ходене стигнахме билото на 2400м.н.в. на разклона между Будачки камък и Мечит, и се върнахме.
Много гъста стана мъглата, много вятър и просто не си струваше трепането, за без гледка особенно
Иначе спахме в хижата за нея само хубави неща, страхотни хижари супер условия всичко НАЙ, тръгнахме рано към 7и10-15 на челници и към 9:20 бяхме на билото.
Пъртина има до кота 2171 уж Малък Мечит било там, нагоре предният ден ходиха едно момче и момиче ама вятарът почти беше заличил тяхната диря и погазихме, горе си е Зима вече и си трябва пълно бойно.
https://photos.google.com/album/AF1QipMn7QqZsAMrndzeqWOjAOTcH8UnByEB2-LzhZ7k
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Дек 23, 2018 6:20 pm
Сотиров
Новогодишни пожелания от Витоша
Докато целокупният български народ на днешния ден е край фурната с печеното прасе и киселото зеле, аз по стародавна семейна традиция съм на кратка екскурзия на Витоша. Събирам мъдрост и дълголетие от тези буки...
... и следвам пътеката (е, не чак стоте километра!) заедно с поуката :
Желая ви ВИСОКО планинска Нова година!
Пон Дек 31, 2018 9:47 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 522 Местожителство: Велико Търново
На х.Мазалат и Пеещите скали, по Йорданов и Иванов ден
Ето, дойде съботата и аз, усещайки хубавия ден, още рано рано се измъкнах от къщи и - бегом към х. Партизанска песен. Времето беше на път да се изясни, а температурата беше под нулата, когато оставих колата на паркинга пред хижата и поех по пътеката към Мазалат. Снегът беше около шейсет сантиметра, но няколко човека бяха оставили диря със ски. Стигайки към първото открито пространство, над горския пояс, настигнах и тримата смелчаци, оставящи следите на горе. Поздравихме се и повървях още малко след тях. Оказа се, че преди тях бе минал и някой със снегоходки. Е, нямаше как, разминахме се към Корита, за да се срещнем отново после при хижата. Извадих и сложих снегоходките. С тях беше много по-удобно. Леко изминах цялата гора. Преди хижата пъртината беше прокарана по зимната маркировка. Радост за окото и сърцето бе гледката от билото към насрещните върхове. Направих малко снимки тук. В хижата си починах и пих кафе. Беше към 13:30ч. и скоро трябваше да поема обратно. Все пак исках да отскоча до Вълчата глава, но тъй като въжетата бяха затрупани стигнах само до подножието и. Отбих се отново на хижата и поех обратно. Времето беше с мен. Разминахме се с две-три групи туристи, повечето от Габрово. Гледките продължаваха да ме радват, а слънцето искреше в снегът на около. И така, около 17ч. бях при колата отново. И общо взето, разходката бе това, още един хубав ден в планината.
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Сър Т.Пратчет
Нед Яну 06, 2019 4:14 pm
hristo.atanasov
До Черни връх
Едно стандартно ходене от х-л Морени до Черни връх по Зелената писта (пътят водещ към върха) от днес. Времето беше облачно и дори мъгливо по високото около върха, но нямаше вятър и температурата на въздуха беше около -5 градуса. Пътеката беше добре отъпкана и се вървеше лесно. Хапнахме по едно шкембе във вече прословутата чайна на върха
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 522 Местожителство: Велико Търново
Както обикновено издебнах хубавото време и вчера, в събота направих един еднодневен траверс на в. Дюзчал. Без да бързам, с начална и крайна точка - паркинга под х. Плевен. Ето и малко снимки тук.
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
_________________ Well I came upon a man at the top of a hill
Called himself the savior of the human race
Said he come to save the world from destruction and pain
But I said how can you save the world from itself?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети