Зашиване на пухенка
Привет, на ръкава пухенката ми се скъса и искам да попитам как и с какво е най-добре да се зашие/залепи.
Отгоре мисля да сложа някаква "табелка" от тези дето ги има на дрехите отвътре, но през шевовете пуха ще излиза.
Та питането ми е отвътре дали има начин с нещо да се подлепи за да не излиза пуха?
Благодаря.
Нед Яну 13, 2019 9:07 pm
EXIIIT
Ако не те смущава, че ще е грозна с лейкопласт се лепи пухенка
Както и с каквото и да я зашиеш ще излиза през шевовете пухче. Слагай лейкопласта и да не ти пука.
В шивашките магазини има лепенки, които се слагат от вътрешната стана на съсаното и се загряват с ютия. Като между дрехата и ютията се слага някакъв плат. Аз ползвам два ката чаршаф.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Пон Яну 14, 2019 11:40 am
djogobg
Армирано тиксо(известно като duct tape). Ако можеш вкарай отвътре в дупката парче, което да захваща по сантиметър и половина - два от всяка страна на дупката. Залепваш с притискане. След това отвън слагаш от същото тиксо. Хубаво е да направиш така, че да няма остри ръбове, а и да се съобразиш с кройката на пухенката, за да не се прегъва прекалено много тиксото. Около две минути притискане с ръка е достатъчно, за да се затопли и залепи хубаво тиксото. След това известно време на стайна температура и си готов/а. Така си лепя гетите и вече няколко години не е изпуснало. При пране, обаче може да паднат лепенките
Друг вариант, който позволява пране е liquid rubber на Bison. Но е и доста по-скъп.
Пон Яну 14, 2019 2:35 pm
neillmakoli
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети