Последната промяна е направена от titi на Чет Фев 04, 2010 6:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Фев 04, 2010 6:01 pm
dobrudjan4e
Люси купи си ТСЛ-ки. За inook-a единственото им предимство е че закопчаването е автоматично. На първата година им откърших 2 от предните зъби. Счупи се системата за повдигане на петата, а преди докато беше здрава, често се случваше да се огъва пластмасата под стъпалото и да минава под системата за повдигане и така се получаваше едно неприятно заключване на снегоходката.
Не казвам, че им е било лесно на тези снегоходки... тогава бях 85 кила. Може всички тези проблеми при теб да не се появят, но аз бих си взел ТСЛ-ките.
_________________ Който пие бира не умира!
Пет Фев 05, 2010 12:57 pm
Gamina
dobrudjan4e написа:
На първата година им откърших 2 от предните зъби. Счупи се системата за повдигане на петата, а преди докато беше здрава, често се случваше да се огъва пластмасата под стъпалото и да минава под системата за повдигане и така се получаваше едно неприятно заключване на снегоходката.
А ги хвалят колко били здрави
Е, добре че ми се забави заплатата и не избързах да ги взема.
Твърдо TSL -ки.
Мойте са старите на Дидо - и двамата сме хора дет експлоатират зверски - ние сме на принципа вещите трябва да ни служат, а не ние на тях.
Мнооого са здрави.
И ... вкусни - Дидо да ти разкаже
Някой да има представа дали се продават по магазините тези малките предпазителчета, които се слагат на зъбите на котките.Братята китайци са забравили да сложат няколко от тях в кутията, а и аз не ги преброих като ги купувах.Някакви идеи за заместител, който да свърши работа?
Само да споделя, че при мен дясната котка Конг се счупи на второто слагане. Дефектът е в пластмасовата предна каишка, която се отчупи близо до нита, който я държи. Котките са полуавтоматични, подобни ето на тези:
Сега виждам че този модел от линка вече са с метални предни каишки.
Както и да е, имах късмет, че котките ме предадоха в участък, който не беше опасен, но изводът за мен е никакви котки Конг повече.
Пон Яну 03, 2011 3:03 pm
vlado953
за котки Kong
За съжаление моите новозакупени са с пластмасови каишки. Не мога да ги монтирам нито с литература, нито с препоръчаните илюстрации? Ега ти покупкта!
Пон Яну 03, 2011 6:44 pm
skakalec
Относно пикели....
За много години, живи и здрави туристи!
Искам да повдигна една тема относно пикелите, а именно има ли разграничение и категоризация спрямо терен, сезон или предназначение? Има ли смисъл да се носи пикел в планината през сезон, различен от зимата? Какви са различните видове и какво е предназначението им?
_________________ "Където и да скитам, замръкна ли край пътя - домът ми ще е там!"
Вто Яну 04, 2011 8:56 pm
vlado953
Kong-монтаж?
Ще ти бъда благодарен за някаква снимка или разбираема илюстрация! При мен (по моя въображаем начин на монтиране) не ми достигат поне 40 см каишка!?
Ще пробвам с подробно обяснение Дългата лента се прекарва през халкичката отпред , минава зад петата , обикаля глезена и се прекарва през халките които се ползват за закопчаване и пристягане
Чет Яну 06, 2011 10:43 am
GORNATAOL
С уважение.
Но котки не се вързват така както е показано на снимките. Към всеки модел (поне на КОНГ) има книжка с описание на монтаж.
Аз имам Конг който е не е полуавтомат ( с каишки и с жица от пред и пластмасова каишка отзад), тестван и с добри резултати.
Относно вързването - кишките трябва да минават централно отгоре на предната страна( не отсрани).
За повече нагледност виж. тук http://www.youtube.com/watch?v=KrpSpm1zZeA&feature=related
Надявам се че съм бил полезен.
_________________ Прави добро!
Нед Яну 23, 2011 3:47 pm
Александра
пикел
Здравейте. Аз също се вълнувам от темата за избор на подходящ пикел. Може ли някой да помогне?
Сря Мар 23, 2011 5:54 pm
dobber
Английското име на Пикел е Ice Axe (Ледена брадва - буквален превод).
Т.е. там където няма да срещнеш сняг/лед, няма нужда от пикел и по-добре си носете щеки.
Самите пикели са много разнообразни.
Има стандартни за сняг, за лед, за пресечен (каманист) терен. Има и за по-добрите катерачи "Ледени ръце" с които може да се катери вертикален лед, вертикални скали. Освен това, някои са с задна част с лопатка за сняг, други са с чук за забиване на клинове.
Кажете за какво ще го ползвате и ще ви препоръчаме нещо конкретно.
ПС. най-важното в пикела не е видът му, а умението да го ползваш правилно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети