Наближава поредният средиземноморски циклон. В планината и по пътищата царят трескави приготовления. А на х. Плевен се крои нещо доста по-необичайно.
Измъкваме се от София в ранното съботно утро и след по-малко от 3 часа сме на изходна позиция на паркинга под х. Видима.
Поривист южен вятър бучи всред буките. Снегът интензивно се топи, всичко тече. Билото е забулено от бързо прелитащи облаци, а край тях от време на време се промъква и някой слънчев лъч.
Достигаме Офисът. На Парка. Много хубава постройка, но заключена. В съботното утро, в което оттам минават стотици хора на път към планината...
Не след дълго достигаме околностите на х. Плевен. Радваме се, че сме от правилната страна на планината в този ден. И на хубавите гледки.
Ботев се показва, но са нужни дълги наблюдения и светкавични движения за улавянето на този миг.
Вятърът брули склоновете му.
Гледката към него от новооткрития кът "Книги в облаците" е великолепна.
Книгите всред облаците. И читателите.
Китарата, която е била на всички хижи в Стара Планина:
А и не само в Стара Планина.
Писателят.
Роялът.
Детето музикант. Някога, някога, преди много лета и аз бях.
Алпинистите.
Възелът от отворената мрежа за измервания METER.AC. Първият в Северна България. В идните дни Гложене и Добрич ще са в оспорвана надпревара кой ще бъде втори и кой трети на почетната стълбичка .
Ръцете, които дават.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Последната промяна е направена от vedrin на Пон Дек 17, 2018 9:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Дек 17, 2018 2:31 pm
Алекс.Йо
Моя позната е била на откриването. Разказа ми чудесни неща. Поздравления!
Моя позната е била на откриването. Разказа ми чудесни неща. Поздравления!
Бихте могли да видите подробен репортаж от събитието на 12 януари 2019 г. (събота) от 8:00 сутринта в предаването "Пътеки" по БНТ1. А пък ако тогава сте нейде из горите -- достъпни са и записи онлайн.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети