Пътя до Беговица?
Проходимо ли е до там с нормален лек автомобил?
Не ме оплювайте и аз съм против движението на автомобили там горе, но искам да накарам жената да се качи до Тевно, а знам, че ако тръгнем от Попина лъка, тя ще спре със сигурност на Беговица и ще каже повече не мога.
Пон Окт 08, 2018 12:38 am
Antoon
Първите 2-3 километра след Туричка черква са дооста гадни, след това следва рехабилитиран участък, където спокойно се кара с 30-40. Аз съм с паркетен джип и ме болеше в началото. Инфо от юли. Горе имаше Шкода Фаворит.
Аз лично (макар и тази година да не съм го минавал) бих подходил през Демяница. Миналата година спокойно се стигаше на 800 метра преди хижата.
Пон Окт 08, 2018 6:26 pm
Liubitel
И до Демяница пътят не е добре - има доста изровен участък, който трудно се минава, ако колата ти е ниска. Инфото ми е от първа ръка от миналата седмица. До водопада си е зле за лека кола, трябва поне малко да ти е височка. А от Туречка черква първата 1/3 е много зле. Ако се организирате поне с още двама, за да не ви излезе скъпо, Чавдар от Беговица ще ви вземе с джипа, не сме го питали колко струва, но предлага такава услуга. И последно, тук във форума има такава тема "Срещи и уговорки", може някой съфорумец с джип да е в същата посока по същото време, толкова ли е трудно да се напише, че търсите споделено пътуване?
_________________ Всичко е възможно.
Пон Окт 08, 2018 7:35 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Пътя до Беговица?
DimSimeonov написа:
Проходимо ли е до там с нормален лек автомобил?
Не ме оплювайте и аз съм против движението на автомобили там горе, но искам да накарам жената да се качи до Тевно, а знам, че ако тръгнем от Попина лъка, тя ще спре със сигурност на Беговица и ще каже повече не мога.
Пътят след Туричка черква е проходим за нормален лек автомобил, но само ако си готов да рискуваш. Според мен си заслужава риска, ако залогът е да заведеш жена си до Тевно езеро.
Само първите 200-300 метра от пътя в началото след Туричка черква са много зле - минеш ли ги тях, нататък няма сериозни препятствия, а от средата нагоре пътят става идеален. Така че нека не те отказват първите няколкостотин метра - веднага след тях пътят става много по-добър.
Може да помолиш хижаря на х.„Беговица“ или някой местен (хижарят може да ти даде координати) да ви закара до хижата, едва ли ще ви вземе много скъпо, а може да си спестите главоболия.
Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Една друга може би дори по-интересна възможност е качване с моторна шейна през втората половина на зимата или пролетта. Много бръмчат смоукърите из района, качват се обикновено по въпросния път от Туричка черква и продължават до къде ли не. През март и първата половина на април обикновено е почти безопасно качване и до самото Тевно езеро с моторна шейна, нещо, което стопаните на заслона често правят. Евентуално бихте могли да се спазарите с някой.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Сря Окт 10, 2018 1:33 pm
dido
Шейнарите се качват по всяко време стига да има сняг. Минават почти навсякъде - виждал съм ги да слизат примерно ето оттук - http://kade.si/#map=19/2613128.36/5116298.74/0 към Превалските езера на СЗ.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Окт 10, 2018 2:01 pm
DimSimeonov
Благодаря за инфото. Ще бъда на Сандански, така че варианта ми е Попина лъка, Туричка черква. Питах, защото и аз съм виждал нормални автомобили на Беговица, но това беше преди година и нещо.
Сря Окт 10, 2018 2:12 pm
Rozzza
Някой има ли актуални сведения за текущото състояние на пътя в околността?
Сря Юни 12, 2019 4:38 pm
tortomanin
"Може да помолиш хижаря на х.„Беговица“ или някой местен (хижарят може да ти даде координати) да ви закара до хижата, едва ли ще ви вземе много скъпо, а може да си спестите главоболия."
=========
Търсил съм подобни услуги, не е толкова лесно. Само в Добринище има джипкаджии, които прибират закъснелите от Безбог.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети