ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От Розино до хижа Ехо и обратно - 23-24.01.2010
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
От Розино до хижа Ехо и обратно - 23-24.01.2010
Автор Съобщение
matix

Местожителство: София

Мнение От Розино до хижа Ехо и обратно - 23-24.01.2010 Отговорете с цитат
Здравейте,
това са снимките от събота и неделя: http://www.flickr.com/photos/mmartinov/sets/72157623287779234/show/

На кратко - сутринта докато с Владо (posranal) пътувахме към Розино, Васил (titi) се обади с новината, че неговия влак закъснява с повече от час и няма смисъл да го чакаме - щял да се качи до х. Левски ако пристигнел в Карлово на време. Така останахме 2-ма за Ехо. Прехода за мен беше приятен, доста ветровито, но слънчево време. Пристигнахме последни в хижата, преди нас бяха дошли няколко групи от по 3-4 човека + 1 куче.

Вечерта Владо реши, че ще слиза с една от другите групи към Рибарица, а аз си бях наумил да ставам рано и да ходя към Вежен. В 5:30 когато алармата ми звънна се отказах от това си намерение и реших да слизам през Клисура. И така след кратко разясняване на маршрута от хижаря, в 10 ч. изкачвах в. Юмрука и се радвах на невероятно ясните гледки във всички посоки. След това, когато стигнах разклона за Клисура на зимната пътека, покрай мен профуча споменатото по-горе хъски. Малко повече от половин час се опитвах да го изгоня, така че да се върне при стопанина си, който по някое време се появи на върха, от който бях слязъл и започна да го вика. След няколко неуспешни опита, в крайна сметка кучето се качи при него и аз успях да си продължа по пътя.

Продължих надолу, направих грешен завой на ляво на едно място и в крайна сметка в 18 ч. бях в Розино, вместо в Клисура. Тук истинските мъки започнаха, тъй като разбрах, че съм изпуснал последния влак за София в 17 и нещо. Бях проверил, че от Клисура има в 19, но се оказа, че той е бърз и не спира на Розино. До към 20 ч. нямаше жив човек на въпросната спирка, след това се появи един, който ми каза, че щом съм бил на гарата към 18 съм можел да хвана автобус до Клисура и там да се кача на влака. Малко закъсняла информация, но може би полезна за някой друг. И така, в 20:15 хванах последния влак за Карлово, където висях до 3:40 и се прибрах в пробуждащата се София към 6.

Ето няколко снимки от линка по-горе:

Сря Яну 27, 2010 3:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Чудни снимки, чудни Very Happy Много ми е любимо Ехо и района Smile
Сря Яну 27, 2010 3:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
irina

Чудни снимки, да! Малко кофти завършек на приятните преживявания...ама..по някога и това се случва Crying or Very sad
Сря Яну 27, 2010 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefansmail

Местожителство: Бургас

Супер снимки! Very Happy Като гледам не е имало много сняг и не се е налагало да биете пъртина.
Колко време ви отне от Розино до Ехо.
Сря Яну 27, 2010 5:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
matix

stefansmail написа:
Супер снимки! Very Happy Като гледам не е имало много сняг и не се е налагало да биете пъртина.
Колко време ви отне от Розино до Ехо.

Защото там, където се наложи да се прави пъртина не съм снимал, нямах нито желание, нито светлина Very Happy

С много спирания и почивки, за 6 часа (т.е. около 16 и нещо) бяхме стигнали до подножието на Юмрука, където се разделят лятната и зимната пътеки.

Там направихме голямата грешка - съгласих се с Владо да не качваме Юмрука, а да минем по летния път. Помислих си тогава - няма много сняг, а и е прекалено студено за лавини, ок, изглежда по-лесно от катеренето Oops. И хоп, след 15-тина минути бях до кръста в сняг, напредвайки на места с метър за минута. Стигнахме хижата в 19:04, на челник. Общо 9 часа от Розино Rolling Eyes
Сря Яну 27, 2010 6:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
metro

Местожителство: с.Куртово

Браво страхотни сники -и яко ходене

Сря Яну 27, 2010 7:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
titi

Местожителство: Сливен

Жалко, че пропуснах. Идвам задължително ако някой реши да повтори. Но все пак всичко зависи от БДЖ Smile Smile Smile
Сря Яну 27, 2010 7:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jorji

мерси, че изчака докато идиотчето се върне! аз ти крещях от юмрука да му забиеш една щека в гъза (:

снега беше на границата м/у хубав сняг и посредствен сняг (: но въпреки това не си струваше по лятната пътека, иван хижаря каза, че ви е предупредил още при първия разговор по телефона (:
Сря Яну 27, 2010 8:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
matix

Странно, че го е казал, ние не сме говорили по телефона с него Laughing
Сря Яну 27, 2010 8:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
titi

Местожителство: Сливен

Аз бях този дето говори с хижаря Smile
Сря Яну 27, 2010 9:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jorji

той имаше предвид за идващите след нас от розино(двамата индивида, гледахме ви горе от поляната),
тия от рибарица не ги броим (: точно за вас ставаше въпрос, вечерта говориха с твоя колега, той каза че ти си бил добре екипиран, а той не - и че в крайна сметка сте поели риск да минавате през терена с лавинна опасност. Може и да не съм следял целия разговор с точност, пийвах си винце, ама общо взето иван се беше притеснил, че не сте послушали съвета му ... щото погледни от негова гледна точка, вие минавате и си заминавате, ама той е там постоянно и е длъжен морално да координира хората, пък някои често не се вслушват в съветите на човек който е там целодневно и следи обстановката...
както и да е, аз нищо не казвам, нито опреквам, секи си има глава на раменете. Просто исках да спомена, за да се знае и народа да не се надценява! ще ме подкрепиш, като кажа че в интернет нещата често звучат двусмислено и аз и ти пишейки, често може да направим нещата да звучат като "фасулска работа" ама в реалните условия не сме толкоз жилави (:
Сря Яну 27, 2010 10:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
jorji

оу, прости ми неучтивостта! благодарим за разказа, интересно беше да видя нещата и от друг ъгъл (:
Сря Яну 27, 2010 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
matix

Не знам дали има нужда, но все пак за да съм сигрен искам да уточня - titi, който не успя да дойде на Ехо е човекът, говорил по телефона с Иван, а Владо е човека, с който сте си говорили вечерта.

Та хижаря си е помислил, че е говорил с мен по телефона, така ли? Хех, развален телефон се е получил май.
Сря Яну 27, 2010 11:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
jorji

няма значение вече, мерси пак че изчака докато кучето се сети че е объркало посоката!

Пет Яну 29, 2010 3:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
matix

Няма проблем, кучето е пич. Като му кажех да върви при теб слушаше и тръгваше, но не знам после защо се връщаше. Аз по едно време обмислях да се качвам с него нагоре и да слизам с вас после, май щеше да е по-добре за мен ако бях направил така Laughing
Пет Яну 29, 2010 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.