Speedy написа:
Колегата не си поплюва!
Все се бях наиграл на слизане от Сиврията. Вместо да си се върна по реброто, се спуснах директно по западните и северни отвеси с голяма доза късмет. И на последните 20-30 м. по отвесната скала преди каменните реки заваля дъжд. Стана просто чудно за пребиване. Казаха ми, че долу съм бил жълт като лимон lubitel ми вика нито да се хвалиш, нито да мълчиш. То едва ли на някой ще му се наложи да слиза оттам..
Пет Авг 31, 2018 9:40 am
eleonor1916
Привет на всички, бих искала да попитам за един маршрут
х.Безбог - Попово езеро - в.Джано - в.Сиврия - Попово езеро - х.Безбог
Изпълнимо ли е в работното време на лифта (8:30-16:40) (знам, че зависи и от темпото, но все пак) и най-вече как е минаването между Джано и Сиврия и слизането от Сиврия
Става въпрос за този маршрут
Пет Авг 31, 2018 3:09 pm
excalibur
eleonor1916 написа:
Изпълнимо ли е в работното време на лифта (8:30-16:40) (знам, че зависи и от темпото, но все пак) и най-вече как е минаването между Джано и Сиврия и слизането от Сиврия
Става въпрос за този маршрут
не...искаш да качиш двата срещуположни върха за един ден и да хванеш лифта
Изпълнимо ли е в работното време на лифта (8:30-16:40) (знам, че зависи и от темпото, но все пак)
Изпълнимо е, но бих ви посъветвал да не се стремите непременно да хванете лифта надолу, особено ако разполагате със собствен превоз на х. Гоце Делчев. Някак по-спокойно е така, поне за мен. Слизането не е много дълго, дните сега са все още дълги, надвечер в гората е приятно.
eleonor1916 написа:
и най-вече как е минаването между Джано и Сиврия и слизането от Сиврия
В последният уикенд на септември вятъра ни отвя в посока хижа Демяница. Не се получи почти нищо от предвиденото, а то се състоеше в посещение на Къркъмските езера и на Газейския циркус. Още на отиване ни споходи неприятно пукане на гума из камънака към Демяница, последвано от невъзможност за свалянето й, поради некачествен инструментариум, няколко часово закъснение и редуциране на предвидения маршрут. На другият ден времето си скапа тотално и освен, че станахме вир вода из клек и храсти по Газейската вода, до разклона за към билото, то и нищо не видяхме, от мъгли и ситен дъжд.
Насладихме се поне на Рибното и Горно Василашки езера, на изгледа към билото на Ушиците от Овчата поляна и видяхме малко от Къркъмското, макар и от далеч.
Ето и малко от есенните красоти на циркуса:
Пет Окт 19, 2018 3:45 pm
tortomanin
Поне първият ден се е получил, макар и не по план.
На майтап казано, всеки излет в Пирин, от който се виждат Стражите, е достатъчен да осмисли деня.
Пет Окт 19, 2018 6:36 pm
excalibur
[quote="lubitel"]На 14.10.2017 г. дойде ред и на връх Пирин. Използвахме маршрута през м. Кулиното. Отклонението е наскоро маркирано.
Върхът не е труден технически, но наличието на сняг и лед върху камъните (а по пътя ни ги имаше в изобилие ) и в горната част на улея изискваха повишено внимание.
Само допълвам, че днес пак качихме вр. Пирин от Кулиното, като миналата година. Времето бе перфектно и за 3.30 мин. бяхме на върха. А лари имаше тази вечер полет за САЩ... Успя да се качи! Някой си е поиграл това лято, правил е пирамиди и червената марка е до върха...За което му благодарим!!!
Съб Ное 03, 2018 11:11 pm
Лари
Наскоро се поразходихме из една от чаровните части на Северен Пирин към едноименния връх, бележещ северния край на високото алпийско било на Пирин планина… Бях качвала няколко пъти връх Пирин, но предимно през село Сенокос, както и билно от хижа "Яворов" през Даутов връх, Плешки и Безименен.
Този път заходихме към върха от местността Кулиното, като достигайки връхната му точка останахме очаровани от нестандартната панорама която се разкри пред нас!
Подхванахме приказните и омагьосани гори на Пирин, захождайки към върха от местността Kулиното…
Пътеката беше добре маркирана със синьо бяла маркировка донякъде, но незнайно защо, или знайно,
преминаваше в червено бяла...
Имаше и стръмно катерене и придвижване по камъни...
Плешки връх, Даутов връх, Безименен връх и Карстовото било на заден план...
Гледка към Предела и насреща към Рила...
Циркусът под вр. Пирин...
Поглед от върха към Карстовото било...
Към мраморните исполини...
На първия висок пирински връх на главното било откъм север - вр.Пирин.
Някой е творил на върха...
Поглед към Мраморното било и много други върхове в далечината...
Вятърът тихо шептеше както обикновено, а ние заслизахме надолу по същия път...
Попина лъка-Превалски чукар-Типиците
В неделя потеглихме с две коли от София към Попина лъка и преливниците на р. Мозговица. Целта бе Типицкото било и обратно вкъщи. Времето беше прекрасно, гледките и компанията също.. Има доста стада по долината на Башлийца, а и на билото, но не сме имали проблеми... Това е един от любимите маршрути на lubitel и по неговите указания го направихме...
https://photos.app.goo.gl/wTonQPBY9EsCVtCh8
Последната промяна е направена от excalibur на Вто Сеп 24, 2019 4:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети