Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 522 Местожителство: Велико Търново
Яваш беше и при мен
От миналото лято, в което не можах да отида никъде, освен в близката гора, имах за цел да направя едно ходене в Рила, около Рилски манастир. И аз като аngel посетих тези места и то каже речи по същото време. И така първият ден - пътувах с колата до манастира и се разположих в бунгало за двама (само за мен), в къмпинг Бор, с намерението да остана пет дни. Същият ден се разходих до гробът на Св. Иван Рилски, тъй като нямаше време за по-сериозни преходи.
На другия ден, рано рано излязох от бунгалото, с намерение да се разходя в посока в.Мальовица и съседните върхове. Така, по трудната пътека със синя марка се изкачих до подножието и върха Мальовица, където слд няколко снимки реших да тръгна през Додов връх към Седемте езера, както и направих. Достигайки до прогледа от в.Дамга се появиха облаци, така че от там поех обратно. Ето и малко снимки.
Ден трети - с цел Рилецкото било и в.Теодосиеви караули. От начало се колебаех дали да не се изкача през Бричебор, но постепенно надделя гласът на разума и споделеният във форума опит, та с колата стигнах до Кирилова поляна и от там по зелената марка до Гьолска водица се качих и до Черното гьолче и билото. Там се насладих на хубави гледки и снимки, след което тръгнах по обратния път. Още на върха се бяхя събрали облаци, а по-надолу ме заваля и силен дъжд. В суматохата, вече на долу в гората се сврях под един бор и доста успешно се предпазих от излелият се дъжд и суграшица. Така леко влажен продължих, след като дъждът спря, до началната точка на моя път.
Четвъртият ден целта беше по-лесна, а именно Рибни езера. Отново до Кирилова поляна бях с колата, а от там пеша, лежерно по черния път. Красиви гледки и снимки, слънчево време и разбира се спирка за кафе с чай в х.Рибни езера. И така докато отново не се появиха тъмни облаци и заваля същият следобеден дъжд. Този път не се учудих и бързо намерих подслон в една скална пролука до пътя. Така отново се отървах, този път съвсем сух. Ето и малко снимки от този ден - тук.
Петият ден бях решил да почивам повече, преди пътят на връщане. Така че отидох до в. Баучер (на някои карти "Калугер"). Въпреки че е близо, е много живописен и подходящ за неподготвени туристи. Ето малко снимки и от там. А между другото, точно когато бях там, случих и празник на манастира - Голяма Богородица. Малко се учудих, че голяма част от контингента миряни за празника бяха роми. Бяха се разположили в множество палатки, чак до Кирилова поляна. В крайна сметка, рано в четвъртък си бяха тръгнали и не видях никой, в следващите дни. И така тези четири прекрасни дни минаха, за да остане споменът и чудесните впечатления от екскурзията в Рила.
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети