Искам да споделя разочарованието си и това на мойте приятели от простотията на заслон Ботев. Преди всичко Ви съветвам да потърсите "отзиви за заслон Ботев" и да почетете, преди да решите да останете тук.
Списъка с безумия е безкраен, но най-брутално е идиотското отношение на съдържателите. Тези хора или са психично болни, или много са си повярвали или и двете. Крещят на всеки за всичко - за тола, за банята, за трохите на масата, за крушките... Правят скандали за всяка дреболия и без причина, затова че, не им харесва обръщението, например.
Условията в заслона са примитвини, което е нормално, но храната е отвратителна и нямат никакво отношение към хората с хранителни изисквания, като вегетарианците.
Атмосферата е кошмарна - непрекъснато се чувстваш виновен за нещо, а всъщност си плащаш за това. Не сме срещали чак такава простотия по Балкана, въпреки че доста сме ходили. Ние повече няма да стъпим тук и не бихме препоръчали на нормални хора да идват тук. Вече има добри алтернативи недалече от заслон Ботев.
Безкрайно съжаляваме, че в прекраната Стара планина има такава долна измет, която да съсипва туризма и удоволствието на хората.
Нед Авг 05, 2018 11:35 pm
d0n7on1
Бях на заслона миналата седмица, храната беше супер вкусна. Имаше голям избор, аз обядвах наденички със салата и супа. Видях, че има и омлети, няколко вида супа и тн.
Че подвикват е вярно, но сигурно и на тях им омръзва... От толкова разглезени туристи...
След като сте вегетарианци, не очаквайте да ви сготви отделно. Има супи и салата която може да ядете...
Ходим редовно,обаче извън активния сезон и нямаме абсолютно никакви забележки,даже напротив.
Може би зависи от подхода.Ние изглежда сме го уцелили.
Пон Авг 06, 2018 10:55 am
EXIIIT
АЙДЕ стига мрънкане.......
Пон Авг 06, 2018 11:59 am
Kent
Ходя откакто имаше само кози вътре, и смятам пак да ходя като съм наблизо.Винаги са се държали адекватно отговорниците с нас /ако са били там/
п.п. В края на краищата това е заслон/последния път се заслонихме там от гръмотевична буря/. Супите, бирите и трохите по масата са допълнителни екстри.
Пон Авг 06, 2018 1:32 pm
regnauld
Никакви забележки нямам към заслона. Въпреки, че съм чувал легенди (не знам колко е истина) за това как единия хижар ги е строявал с пушка....
Пон Авг 06, 2018 1:52 pm
Kars
[quote="d0n7on1"]Бях на заслона миналата седмица, храната беше супер вкусна. Имаше голям избор, аз обядвах наденички със салата и супа. Видях, че има и омлети, няколко вида супа и тн.
Че подвикват е вярно, но сигурно и на тях им омръзва... От толкова разглезени туристи...
След като сте вегетарианци, не очаквайте да ви сготви отделно. Има супи и салата която може да ядете...[/quote]
Като сме вегетарианци и сме предупредили 2 месеца по-рано и сме си платили 100% авансово и после попитахме 3 пъти изрично, дали боба е постен и 3 пъти потвърдиха, че е постен, тогава очакваме да е постен и да не намираме в него кокали и парчета месо. Ако имаш хранителна алергия, едва ли ще с толкова толерантност ще подходиш.
Но дори това не е основния проблем - ок, хората са селяни, не знаят, че някой хора не ядат всичко и това е важно за тях. Отношението им е идиотското - има човешки начин да се създаде ред, а не с викове и обиди към хората, от които ти плащат и се изхранваш от тях. Все пак оставихме сметка 4 стотака... А получихме храна, която не ядем и много лайна с кофата - не признават нито жени, нито деца - серат наред... Това не е ОК!
Пон Авг 06, 2018 8:18 pm
Kars
[quote="Gollum"]Ходим редовно,обаче извън активния сезон и нямаме абсолютно никакви забележки,даже напротив.
Може би зависи от подхода.Ние изглежда сме го уцелили.[/quote]
Не знам, защо само тук, 16 човека не намерихме правилния подход, към крехката хижарска душевност? Как от 20 години все намираме подхода, на десетки хижи? Само с тези говеда не се разбрахме... Може би, не сме свикнали в ежедневието да се отнасят с нас така и затова ни е направила лошо впечатление бруталната простащина на заслон Ботев...?
Пон Авг 06, 2018 8:27 pm
Kars
[quote="EXIIIT"]АЙДЕ стига мрънкане.......[/quote]
Ясно съм написал - това е предупреждение и то е само към нормалните хора. Разбирам, че някой приемат това отношение за нормалното. Аз не ям наденица, не пия бира и не съм свикнал да ми крещят и да ме обиждат, особено като си плащам всчко, честно точно, а камо ли, някакви алкохолици-психопати...
Пон Авг 06, 2018 8:38 pm
Kent
цитат "Ясно съм написал - това е предупреждение и то е само към нормалните хора."
Значи излиза, че всички са ненормални,които са доволни от заслона?
Добра тема се очертава.
Как от 20 години все намираме подхода, на десетки хижи?
Сякаш би било по-интересно да поразкажете нещичко за 20-те години и десетките хижи.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Авг 06, 2018 9:16 pm
vaskoo
Адаш, нито сме вего-екстремисти, нито хомо ... таковата де, нито нещо друго модерно ... де се/ни буташ при нормалните .
Наистина е добра темата
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Пон Авг 06, 2018 9:21 pm
Kent
Не знам адаш, мен ме озадачи резервацията на заслон. Как ще си направиш резервация на заслон? Това е аварийно обиталище. Не е хижа, къща за гости или хотел. На "Марника" е без резервация, тя е съвсем близо...храна каквато искаш освен това. Напълно безплатно. Чудя се на хората.
Вярно е, че на заслона понякога са в цикъл и се държат като ръбове, но причината е:
Kars написа:
Ясно съм написал - това е предупреждение и то е само към нормалните хора. Разбирам, че някой приемат това отношение за нормалното. 1. Аз не ям наденица, не пия бира и не съм свикнал да ми крещят и да ме обиждат, 2. особено като си плащам всчко, честно точно, а камо ли, някакви алкохолици-психопати...
1. тука има нещо нередно. - Чакай малко, хората ходят на планина да понасят несгодите. Да се върнат към първичното, към себе си. Ядеш каквото има, ако не искаш си носиш, каквото искаш. И аз не ям наденица и не пия бира, ама там хрупам и прекарвам.
Без месо аз на маса не сядам, но не парадирам с това и не се цупя, че има само леща по хижите.
2. че те всички си плащат, не си само ти. - Отделно разбирам двама души да сте оставили 400 лв. (щом сте оставили, значи сте ги консумирали), а то 16 човека. Че за тези пари в града няма да си наемете и бекярска квартира.
П.С. Без да съм част от която и да е хижа или заслон ще ти кажа нещо от кухнята.
"По-добре без такива,че ти късат нервите. Минал съм им от парите. Но е планина, няма как да ги върна."
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Не знам адаш, мен ме озадачи резервацията на заслон. Как ще си направиш резервация на заслон? Това е аварийно обиталище. Не е хижа, къща за гости или хотел. На "Марника" е без резервация, тя е съвсем близо...храна каквато искаш освен това. Напълно безплатно. Чудя се на хората.
Да бе, наблизо бил Маринка. На 50 мин. е, а таксита няма.
И един истински случай:
Добър вечер, имаме резервация за 4 човека.
– Не нямаш!
– Как така нямам, аз преди два месеца се обадих? А има ли места в хижата?
– Цялата хижа, но резервация нямаш. Ей го на, тефтера празен.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети