Автор |
Съобщение |
cinderella
|
Маршрут за вр.Марагидик |
|
Здравейте! През м.август планираме изкачване на вр.Марагидик. Ще бъда благодарна на всеки, който предложи маркиран маршрут до върха.
|
|
|
Пон Юли 30, 2018 7:35 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
с. Тъжа - х.Тъжа по пътя с разглеждане на водопадите. На другата сутрин до върха и обратно към селото. Просто като гъбена чорба.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Пон Юли 30, 2018 9:16 pm |
|
|
cinderella
|
|
|
|
|
с. Тъжа - х.Тъжа по пътя с разглеждане на водопадите. На другата сутрин до върха и обратно към селото. Просто като гъбена чорба. |
Благодаря!Не бях се сетила да тръгнем от село Тъжа, мислех си все за варианти от Априлци. Определено ще го пробваме този маршрут- водопадите+ върха звучи много добре!
|
|
|
Пон Юли 30, 2018 9:32 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
|
|
|
|
с. Тъжа - х.Тъжа по пътя с разглеждане на водопадите. На другата сутрин до върха и обратно към селото. Просто като гъбена чорба. |
Благодаря!Не бях се сетила да тръгнем от село Тъжа, мислех си все за варианти от Априлци. Определено ще го пробваме този маршрут- водопадите+ върха звучи много добре! |
Ако не сте със собствени превозни средства, можете да се качите от село Тъжа, както ви съветва "didogen" и за много по-малко време да слезете в Априлци.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Вто Юли 31, 2018 12:13 am |
|
|
cinderella
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря!Не бях се сетила да тръгнем от село Тъжа, мислех си все за варианти от Априлци. Определено ще го пробваме този маршрут- водопадите+ върха звучи много добре! |
Ако не сте със собствени превозни средства, можете да се качите от село Тъжа, както ви съветва "didogen" и за много по-малко време да слезете в Априлци. |
Със собствени превозни средства сме, затова ако тръгнем от с.Тъжа ще трябва да се върнем там.Другият вариант е качване на върха от Априлци, но не знам в какво състояние са маркировките.Ако някой скоро се е качвал моля да сподели.
|
|
|
Вто Юли 31, 2018 1:20 pm |
|
|
novobraneca
Регистриран на: 11 Май 2014 Мнения: 32 Местожителство: София, Плевен, Априлци |
|
|
|
Аз съм от Априлци и всеки път като се качвам до Марагидик е като магистрала, само майки с колички не съм виждал там! Но може да се подбере и някой по-нестандартен маршрут, за да се нагази в мечата зона!
|
|
|
Вто Юли 31, 2018 1:39 pm |
|
|
cinderella
|
|
|
|
|
Аз съм от Априлци и всеки път като се качвам до Марагидик е като магистрала, само майки с колички не съм виждал там! Но може да се подбере и някой по-нестандартен маршрут, за да се нагази в мечата зона! |
Нестандартен, нестандартен, колко да е нестандартен Може да ми предложите някакъв такъв ,стига обаче да е маркиран, за да не се изгубим
|
|
|
Вто Юли 31, 2018 2:26 pm |
|
|
Кир Спитама
|
|
|
Вто Юли 31, 2018 2:46 pm |
|
|
cinderella
|
|
|
Много,много благодаря на всички отзовали се.Ще обсъдим вариантите и ще решим как и откъде да тръгнем!
|
|
|
Вто Юли 31, 2018 3:35 pm |
|
|
cricket
|
Въпрос за маршрут |
|
Здравейте,
Планираме преход до хижа Тъжа през връх Марагидик с тръгване от ВЕЦ Видима. Пътуваме с автомобил, последната нощувка е на хижа Плевен и поради тази причина жълтата маркировка от Острец отпада като вариант. Моля Ви за съвет, коя пътека да изберем - през паметника на Цанко Дюстабанов или през Турски рът!? От темите във форума разбирам, че пътеката през Паметника не е добре маркирана, а другата, след Турски рът изобщо няма маркировка. Въпросът ми е: има ли технически трудни и опасни места по някоя от двете пътеки?
Предварително благодаря на всички отзовали се!
|
|
|
Съб Юли 25, 2020 9:13 am |
|
|
kartechar
|
|
|
|
Пътеката от Турски рът до седловината Кънчовото не е маркирана, но се следва без проблем. Опасни участъци няма, с изключение на едно преминаване през каменопад от около 10-на метра. Не бих казал, че е опасно, просто трябва да се внимава. Проблемът на тази пътека е, че е силно обрасла с клек. Затова препоръчвам преходът да е с дълъг панталон или гети. Иначе гледките по маршрута са зашеметяващи! Пиятно изкарване!
|
|
|
Съб Юли 25, 2020 12:57 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Клек?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Юли 26, 2020 12:41 am |
|
|
kartechar
|
|
|
Нед Юли 26, 2020 9:21 am |
|
|
cricket
|
|
|
Kartechar, благодаря! Ще запомня и другото наименование на хвойната .
|
|
|
Пон Юли 27, 2020 6:38 am |
|
|
panzer6
|
|
|
Здравейте, планинари!
Някой може ли да даде инфо за актуалното състояние на пътеката до върха от кв. Острец? Има ли вероятност от загубване? А приблизителното време за качване и слизане? Може и тракче,ако някой е правил! Благодаря!
|
|
|
Сря Авг 18, 2021 4:23 pm |
|
|
|