Автор |
Съобщение |
excalibur
|
Животинският траверс - Котешкият чал - Дуниното куче и т.н. |
|
Здравейте! Мисля, че това е преход, който просто ти взима душата и заслужава да бъде описан. Преди години чух за този траверс от stefan_iliev 38 и се настани на почетното второ място след Средоноса в планинските ми мечти. Обмислям го от години дори в по-скромния му вариант само Котешкия рид. Явно съдбата си знае работата и в петък следобед Стефан Илиев ми пуска съобщение: "Имаш ли идеи за уикенда?" Моментално погледнах прогнозите за времето и Пирин ме подмами в обятията си. Ходене със Стефан значи магнезий ударни дози, Бушмилс за крампи, ако магнезия е недостатъчен и работещ челник с резервни батерии. Тръгнахме в петък, по пътя взехме още един член на форума, който ако иска ще се включи с мнение! Пристигнахме на паркинга с кръчмата точно навреме
Сутринта потеглихме след 8 часа лежерно в гората хапвахме ягоди. Гледам телефона някой ми звънял, вдигна на Джамджиевия ръб (speedy). Сериозно форумно присъствие и двата дни на кръчмата, а и по баирите . За маршрута не мога в детайли да съм полезен (Стефан ще го стори). Самия подход към Котешкия чал, който качихме първо е труден. Гора, долини, после клек, задължително по ГПС трак според мен. Малко преди да излезем на открито и подкараме през клека към първия връх изскочи някакъв бързак, който го прави обратно. Алпинист от Банско станал в 5 сутринта и подкарал през Джамджиевия, слиза през Котешкия рид към Банско Тренира си човека.
Преди Котешкият чал Общо взето достигането на Котешкия чал е най-неприятно...
- Котешкият чал
И понеже някой искаше да пие вода
Кацата
После обратно през клека към следващия връх Дуниното куче, където решихме да хапнем и полегнем
По Котешкия рид към главното било
На Кончето
Условието на Стефан бе само по ръба от Бански Суходол до Кутело
Последни метри до Кутело
Последната кота на Кутело
После спуснахме директно към Казана. На заслона Стефан поговори с едни чужденци, упражни си английския успешно, докато аз сложих челника. Прибрахме се на Бъндерица към 22.30 ч. някъде, на хижата пируваха. Ние седнахме на масите в празната кръчма и започнахме да пируваме!!! По-скоро аз, че Стефан внимава с алкохола!!! И сега призовавам Стефан за професионален разбор!!! Без него нямаше как да се получи този преход/траверс за което !!!
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 12:20 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Юли 23, 2018 1:59 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
|
|
Изпихте ли водата на Кацата? |
Стефан пи само... Каза, че е свежа понеже скоро валяло...Според колежката имало и пера вътре... Още е жив !!!
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 2:04 pm |
|
|
tortomanin
|
|
Пон Юли 23, 2018 2:07 pm |
|
|
аngel
|
|
|
Пон Юли 23, 2018 4:08 pm |
|
|
danin94
|
|
|
Поздравления.....чала е дестинация която оставя спомен за дълго. Следващия път в зимни условия ..... адреналина се умножава по 2
|
|
|
Вто Юли 24, 2018 6:16 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
|
|
Поздравления.....чала е дестинация която оставя спомен за дълго. Следващия път в зимни условия ..... адреналина се умножава по 2 |
Последно гледах вашето зимно преминаване на Котешкия рид с Мартин. Страхотни сте !!!
|
|
|
Вто Юли 24, 2018 10:13 pm |
|
|
danin94
|
|
|
|
|
|
|
Поздравления.....чала е дестинация която оставя спомен за дълго. Следващия път в зимни условия ..... адреналина се умножава по 2 |
Последно гледах вашето зимно преминаване на Котешкия рид с Мартин. Страхотни сте !!! |
E то не беше зимно имаше симптоми на такова , но истинско зимно вече 2-ра година не можем да хванем .... да се надяваме занапред да усетим на чала що е то зима
|
|
|
Чет Юли 26, 2018 7:41 pm |
|
|
slavei
|
|
|
|
Къде се намира този извор от който сте пили вода?
Тия дни обикалях в района и се опитах да го намеря, но не успях. [/img]
|
|
|
Вто Авг 21, 2018 10:55 am |
|
|
dido
|
|
|
Вто Авг 21, 2018 11:13 am |
|
|
slavei
|
|
|
|
Благодаря.
|
|
|
Вто Авг 21, 2018 11:55 am |
|
|
planinar
|
|
|
|
Преди две седмици беше бистър и студен извора. Трябва да се внимава, да не събориш боклуци вътре, че няма отток.
|
|
|
Сря Авг 22, 2018 11:40 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Отдавна беше в плановете...сега го направихме-Кръчмата Бъндерица-Джамджиев ръб-Вихрен-Кончето-Котешки чал-Дунино куче-пЦуване из гората покрай Църна могила и пак-на кръчмата
|
|
|
Пет Авг 31, 2018 10:25 pm |
|
|
|