Здравейте,
с един приятел плануваме да направим траверс по билото от Голям Купен до Мальовица. Въпроса ми е колко време би отнело ако начална и изходна точка е ЦПШ Мальовица (с динамично темпо, без големи почивки)? Възможно ли е да отидем и да се върнем с обществен транспорт в рамките на един ден?
Също, ако има хора, които са били в района този месец, да споделят дали е заснежено, защото ме притеснява изкачването на Голям Купен и прагът след Орловец. Благодаря!
Съб Юни 30, 2018 3:33 am
Ilko
Според мен за един ден е възможно, но с условието за обществен транспорт ме съмнява.
Нека по-опитните да кажат де
Съб Юни 30, 2018 8:00 am
lubitel
Мисля си, че ще е по-лесно обратно - от вр. Мальовица към Орловец, така праговете се катерят, пък и не виждаш какви урви са под теб... Има и още един плюс - след Орловец можеш по-лесно да преустановиш прехода, ако обстоятелствата го наложат.
П.П. Мястото под Орловец наистина е опасно, иска си много внимание!
Съб Юни 30, 2018 9:22 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Здравейте,
с един приятел плануваме да направим траверс по билото от Голям Купен до Мальовица. Въпроса ми е колко време би отнело ако начална и изходна точка е ЦПШ Мальовица... Възможно ли е да отидем и да се върнем с обществен транспорт в рамките на един ден?
...
Не, не е възможно, защото по посочения маршрут не върви обществен транспорт.
Обадете се в автогарата в Самоков и питайте кога са последните автобуси от Говедарци за Самоков и от Самоков закъдето искате да се приберете. Не разчитайте на стара информация, а се осведомете от първа ръка. Може и в Рилския манастир да попитате кога е последният автобус (може от връх Мальовица да слезете към манастира).
Както е посъветвал lubitel, ако тръгнете от ЦПШ „Мальовица" към Орловец, Големия купен и слезете към Говедарци - може и да стане за 1 ден. Ама защо е тоя зор само за 1 ден, като в района има 2 заслона - не знам.
Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Юни 30, 2018 2:15 pm
tortomanin
Просто оставете идеята за обществен транспорт.
Все ще ви закара някой приятел до ЦПШ, или ще включите в групата шофьор.
Едно колесно магаре променя много нещата.
Отдавна ми е трудно да си представя туризъм без кола.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети