Здравейте колеги,
Предварително се извинявам ако темата е нищена някога, но ми хрумна да си махна покривалото на раницата, с което тя олеква с около 50гр. и да я импрегнирам със спрей за импрегниране на палатки, якета и т.н.
И без това понякога докато сложа покривалото раницата вече е понамокрена а с импрегнацията ще си спестя слагане и махане, освен и тези 50 гр...пък и печеля допълнителен долен джоб
Какви са възможните + и - на такова решение според вас?
Пон Май 21, 2018 3:35 pm
tzezko
Поздравления за хрумката-50 гр. далавера
Има, има много възможности. Импрегнантът се нанася два или три пъти след пълно изсъхване на предходното нанасяне. Най- добре е да се нанесе четири пъти. Теглото на 55 литрова раница не се повишава с повече от три-четири килограма. И за удобство стои винаги отворена. Прилича на пластмасова кофа за боклук, тип "Мева".
Здравейте колеги,
Предварително се извинявам ако темата е нищена някога, но ми хрумна да си махна покривалото на раницата, с което тя олеква с около 50гр. и да я импрегнирам със спрей за импрегниране на палатки, якета и т.н.
И без това понякога докато сложа покривалото раницата вече е понамокрена а с импрегнацията ще си спестя слагане и махане, освен и тези 50 гр...пък и печеля допълнителен долен джоб
Какви са възможните + и - на такова решение според вас?
Нищо няма да постигнеш. Замине ли ламинацията на плата няма трайно решение. А и каква е логиката да освободиш един джоб от 50 гр. защитаващи раницата от кал и вода, и да го натъпчеш с 500 гр. ненужни неща?
п.с. Не се пали на творците над мен. Те така разбират изкуството.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Чет Май 24, 2018 10:52 pm
joy_boy
добре ще импрегнираш раницата, ама кой ше импрегнира циповете, че и през тях влиза вода
По същата логика може да импрегнираш полара и да оставиш мембраната вкъщи-печелиш между 300(ако е 2.5l) и 600(ако 3l.)грама..
Пет Май 25, 2018 7:33 am
vladofff
Re: Импрегниране на раница
didogen написа:
п.с. Не се пали на творците над мен. Те така разбират изкуството.
Когато екипировката стане самоцел, изместваща фокуса от мястото, за където е предназначена да се ползва, това ще се получава. А иначе, ако е толкова зор с водата, просто си сложи отвътре една найлонова кесия и толкова - печелиш разликата в тежестта между кесията и покривалото.
Само че такива малки грамажи имат значение само в два случая - ултрамаратони и височинен алпинизъм. И в двата случая, там рядко се използват раници , имащи "вградени покривалца", така че продължавам да недоумявам за какво ти е да си правиш чекии с раницата и да обираш овациите на tzezko и fena73?
Пет Май 25, 2018 8:57 am
tzezko
Фен, това с тиклата е гениално, човече! Ще си намеря такава, ама малко по-дебеличка за да става и за скара и ще изхвърля чугунената плоча, която си нося винаги в раницата.
Пет Май 25, 2018 12:25 pm
jazzmen
joy_boy написа:
добре ще импрегнираш раницата, ама кой ше импрегнира циповете, че и през тях влиза вода
Чудесен въпрос, който направи обсъждането на темата смислено. Не се бях замислял за това. Благодаря ти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети