х. Бенковски по нова година
Здравейте и честита нова година!
Много здраве и нови върхове!
Със солидна група приятели изпратихме старата и посрещнахме новата година на хижа Бенковски.
Качихме се на 31-ви от Рибарица. Бяхме 2 компании и напълнихме хижата до краен предел.
Гледахме лунното затъмнение, в 12:00 пяхме химна около огъня и танцувахме Дуновско, хапнахме баница, въобще както си трябва
На 1-ви с няколко човека от другата група тръгнах към връх Тетевенска Баба, стигнахме до подножието му и решихме да се връщаме, към 16 ч. бяхме отново в хижата, аз реших да продължа разходката и се качих на връх Ушите, от където се насладих на страхотен залез, на който направих не-много сполучливи снимки, след което се прибрах на челник.
На другия ден когато се събудих всичко беше побеляло, беше навалял 3-4 пръста сняг Към 10 ч. заедно с тримата човека които бяха с мен тръгнахме към село Антон през Антонския превал. Снегът продължи да вали докато стигнахме билото, поудуха ни, но гледките бяха страхотни и със сигурност си заслужаваше.
Хубави снимки За времето ви на престой,сте "хванали" Балкана в различни багри
Сря Яну 06, 2010 9:26 pm
matix
@planinar До колкото знам резервацията за нашата група е направена още в началото на ноември, рано-рано. Имаше и 1 палатка пред хижата. Ама щяхме да се поберем и още хора със сигурност, то не се спеше много
@didipav Така е, само дето трябваше да останем и неделята, да се порадваме повече на снега
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети