Здравейте на всички.
Първо честита нова година.
Имам едно питане към специалистите тука:
Решили сме да се поразходим тази събота ( 9.01.2010 ) някъде в планината. Наи вероятно ще бъде с приспиване.. Лятото съм ходил по планините (само на Пирин не съм бил) но зимата не.Смело мога да твърдя че екипировка за зимата нямам (котки,пикел,снегоходки,............) Между другото хобито ми е фотография. Може ли да ми препоръчате някакъв м аршрут , да съчетая полезното с приятното?
Лятото на Рила обиколих 7-те рилски езера, и за един ден GPS-a показваше 20 км. Но сега е зима. Или през зимата леки маршрути няма?
Последната промяна е направена от black_tulip на Сря Яну 06, 2010 7:38 am; мнението е било променяно общо 1 път
Щом екипировката не е на необходимото ниво за зимата е най-добре хижата да е наблизо, за да се прибегне до бързо връщане при кофти ситуация.
Ако искаш да снимаш високи върхове може да се ориентирате към х. "Безбог" с лъч за изкачване на върха Безбог и евентуално, ако има сили, Мангър тепе (Полежан).
Ако е за снимане по-ниско може да се използват за изходна база местностите Попина лъка (с разходки посока Туричка черква, водослива на реките Мозговица и Башлийца или Сърчалийца - по горски камионни пътища) и Попови ливади (с опции за качване на в. Ореляк или разходки в околностите по десетките горски пътища).
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети