Търси си нови туристически обувки. Проблемът е ограничения ми бюджет - 150 лева, максимум 200 и то ако много си заслужава. Беден студент, какво да се прави
Опитах с бюджетни марки, като Quechua (моля ви, не се смейте), като им върнах 2 модела, понеже ми излязоха мазоли след кратки преходи в областта над петата. Телосложението ми е слабо, което може би също оказва влияние, защото съм чувал и за хора, които са доволни от марката, имайки предвид парите. Както и да е.
Моля насочете ме към модел/марка, които са доказано удобни и не биха ме оставили с мазоли след 3-4 часа преход. Фен съм на 2-дневните преходи от по 6-8 часа на ден с една нощувка, но тази година мисля да направя 4 дни и 3 нощувки по баирите на Пирин, та ще ми трябва хем достатъчно сигурна, хем със сигурност удобна и непричиняваща мазоли обувка. Нямам претенции дали да са високи или ниски. Ще съм благодарен на всякакви насоки.
Благодаря предварително![/b]
Чет Апр 12, 2018 1:30 pm
Sineva
Изборът е личен. Целта е да намериш обувки, които най-точно съответстват на формата на стъпалата ти и подхождат на преходите, които правиш. Има значение и какви чорапи носиш и особено как връзваш обувките. И в това отношение обаче пак няма универсални решения. Имал съм обувки, които съм връзвал по един и същи начин и не са ми правили мазоли, но и други като сегашните ми летни, които са по-твърди и на качване трябва да са по-хлабави, а на слизане добре стегнати само над глезените. Ако се налага, експериментирай с различни връзвания. При цена до около 200 лева може да търсиш намаления на меки летни модели с добра мембрана и да ги пробваш с плътни планинарски чорапи. При обуването в магазина не бива да усещаш никакво неудобство, нито стягане, нито прекалено големи празни пространства. Не е желателно да тръгваш за няколко дни с напълно нови обувки, преди това направи пробен еднодневен преход, за да ги изпиташ. Ето един модел, който според мен се доближава до изискванията:
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети