Най-после се регистрирах тук след перипети. Както и да е. В последно време ми изникна фикс идеята да се кача на връх Конарево или Селския връх както му викат местните и биха ми били полезни съвети как да го осъществя. Варианта, който си мислех аз е през Каймакчал, на който съм бил и би трябвало да стигна безпроблемно, после да продължа на север към Конарево, би трябвало да мога да се провра през клека, после обратно нагоре (юг) към Перлешките езера и от там гледам на карти, че почва да се вие една пътека, която по-надолу се превръща в синя маркировка, отвеждаща до хижа Мочарата. Малко преди Мочарата видях, че има разклонение вдясно, което се включва в пътя от Безбог към Гоце Делчев. Ако някой има по-добри предложения или пък забележки и уточнения към горе описания маршрут моля да сподели.
Не е ли гола връхната точка? Тука има видео, в което се вижда, че има панорама, ако това е самият връх де https://www.youtube.com/watch?v=WzcI6gqwaX0&t=1s . Виж го. А там, откъдето си ми пратил не виждам пътеката да продължава до самия връх. [img] Иначе си мисля и за вариант директно от Мочарата.
Нед Мар 11, 2018 6:56 pm
dido
Връхната точка, доколкото е лесно да се определи, е клечасала.
Видеото е снимано вероятно от котата, на която има триангулачен знак (с 10 m по-ниска е от най-високата)
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Мар 11, 2018 7:31 pm
Dimitar Todorov
Dido
Мисля да го мъча от към Каймакчал. Посочено е на картите на BG Mountains, че има някаква пътека. Провра ли се някак по нея после ще си се върна до перлешкия циркус и ще слезна до Мочарата. Това дето си си ми посочил накрая мисля, че е люто борене с клека.
Вто Мар 13, 2018 12:28 am
dido
Минаването от Каймакчал, което е дадено в BG Mountains, е минавано зимно, ето в такива условия:
Ще падне блъскане, дори не знам дали ще го правя това лято. Имам едни снимки от Google maps, на които съм начертал нещо като идея, но не знам в тоя форум как да ги прикача.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети