Около Белмекен с колело???
Здравейте ! Досега нямам публикации във форума, но следя всичко с голям интерес и се възхищавам на всички. Отскоро се впуснах в туризма, макар, че винаги ме е привличал. Презварително се извинявам , ако мястото не е тук, но имам следния въпрос: около Белмекен туристическите маршрути стават ли за колела. Имам предвид лежерно каране без екстремни изцепки. Ще бъда благодарна за всяка информация. Честита Коледа на всички ви и много здраве за следващата година, че да се препълни форума с приключения!
Здравейте ! Досега нямам публикации във форума, но следя всичко с голям интерес и се възхищавам на всички. Отскоро се впуснах в туризма, макар, че винаги ме е привличал. Презварително се извинявам , ако мястото не е тук, но имам следния въпрос: около Белмекен туристическите маршрути стават ли за колела. Имам предвид лежерно каране без екстремни изцепки. Ще бъда благодарна за всяка информация. Честита Коледа на всички ви и много здраве за следващата година, че да се препълни форума с приключения!
Здрасти.
Там е чудно за каране на МТБ /маунтийн байк/.
Начи говоря за каране по черни пътища. Каране по Хасфалт не аресвам.
Райско е и за тая работа - без големи денивелации и без да се налага да слизаш от колелото и да го буташ можеш да отидеш до х. Грънчар или преди нея до м. Нехтеница и да се върнеш за 1 ден. Аз го правих второто, описано със снимки ТУК.
Тръгва се на ок.300 метра преди Спортна База Белмекен - на един остър десен завой черния път е направо - завоя се прави, за да се отиде до хотела.
Става на въпрос за подсичащ път, следващ почти една надморска височина. Правен е за поддръжка на множеството водохващания в южна Рила на ок. 2000 м.н.в.
Чуден е този път.
Също така можеш да обиколиш язовира.
Или да тръгнеш от под "долната" стена на язовира към Помочена поляна...
Въобще разгледай ТАЗИ онлайн карта.
Много благодаря!!! Точно за черни пътища става въпрос. Ще разгледам подробно всичко.
Съб Дек 26, 2009 2:26 pm
ivakarel
Re: Около Белмекен с колело???
И аз имам въпрос за тази пътека от Белмекен до Грънчар и обратно с колело за колко време си минава. Със средно натоварване. Защато отдавна е планирам тази разходка.
Предварително благодаря.
Отпусни си цял юнски ден .
От 09.00 примерно да тръгнеш, без да бързаш. За да можеш спокойно да се насладиш на разкошните гледки, да поснимаш и да апнеш 1 боб на Грънчар.
Аз като ходих там тръгнах по пладне и половината път бързах, за да не окъснея.
Да - 1 цял ден планирай.
п.п. - и не забравяй резервна вътрешна гума, помпа и др. неща от първа необходимост.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети