Завладяване на планините, Георги Репнински, първо издание, Медицина и физкултура, София, 1968 г.
С голяма благодарност към mom4i, който, освен че привлече вниманието ми към тази книга, също и ми я предостави, за да я сканирам.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Фев 22, 2018 9:45 pm
Митак
А знаеш ли нещо повече за автора?
Аз лично нищо не можах да намеря за него, май е бил архитект по професия.
Явно е много начетен, ползва в оригинал много чуждестранна литература от края на 19 и началото на 20 век.
Пет Фев 23, 2018 11:16 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Георги Репнински: "Завладяване на планините"
vedrin написа:
...
Завладяване на планините, Георги Репнински, първо издание, Медицина и физкултура, София, 1968 г.
...
Не знаех, че я няма сканирана. Имам 2-рото преработено и допълнено издание от 1989 г. Но скенерът ми отказал да работи, та не мога да я сканирам в момента.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не знаех, че я няма сканирана. Имам 2-рото преработено и допълнено издание от 1989 г. Но скенерът ми отказал да работи, та не мога да я сканирам в момента.
Бих могъл да сканирам и второто издание ако ми го дадеш за ден-два в удобен момент.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пет Фев 23, 2018 1:21 pm
mom4i
Второто издание на "Завладяване на планините" е цензурирано в първата му част, интересно е да се сравнят двете.
Репнински е роден 1908 г. и активно е ходил с учредителите на Българския планински клуб. Книгата му е преведена на руски, което е забележително според мен, обикновено се е случвало обратното.
Бих предположил, че баща му е Я. Репнински, български скаут и разузнавач. Излиза като автор на няколко книги, като "Разузнавачество - скаутизъм" от 1926 г. се появява в "Списък с вредна литература" през 50-те години... Явно не е бил любимец на режима.
Ако някой намери нещо по въпроса - да пусне тук, ще бъда благодарен!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети