Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Драгалевци - Черни връх - Драгалевци
12.12.09г.
Избора ми за ходене натежа от прогнозата за студено време със снеговалеж в полза на Витоша. А пък този маршрут не бях го правил тази година.
Чак към 11.00 часа тръгнах от долна лифтена станция. Лифта не работеше /не, че щях да го използвам/.
До Бай Кръстьо се движих добре. Но след това снега се увеличи и КПД-то ми падна. Не само снега бе виновен за това, предполагам. Вместо за обичайните 50 мин. до Голи връх, аз се предвижих за 1.10 часа. Нямаше много хора по пътеката. Изпреварих около десетина човека, а мен ме изпревари само един.
След като излязох от горския пояс започна да се прояснява /слънцето се опитваше да пробие облаците/. Но тук започна да се усеща и вятъра.
По някое време снега спря, но не и вятъра. Показа се и синьо небе.
Затъвах на някои места, но в повечето случаи бе добре. Както и да е. В крайна сметка за около два часа стигнах до върха. Най-бавното ми качване досега.
В чайната имаше 7-8 човека. Разбрах, че навън е минус 10 градуса. В комбинация с вятъра...
Хапнах предпоследния боб и изпих една загорка за гарнитура.
Мало преди 16.00 часа поех обратно надолу.
Към 17.30 часа включих челника и след един час бях в Драгалевци, като веднага хванах автобус №64.
Не направих много снимки, но идеята бе да се поразходя, въпреки времето, което можеше да бъде и по-зле.
albena написа:
Никси, да не са ти краднали обувките че пишеш толкова активно тия дни
Абе не си далеч от истината...Никви ги нема горките обуща вече.
Тия дни задължително требе да си вземем други. Стискайте палци да успея да намеря зимен чепик за моето нежно 39 краче..
Таман и да понатрупа снежец както си му е реда.
Ако ли не, пак ще се трамбова зимъска с подръчни средства...ееееехххххх живот ли бе да го опишеш.
Ша требе и мен да ме канонизират за мъченик май...
По-здрави...и до-скитане..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Сря Дек 16, 2009 2:52 pm
pepino_bg
Niksi написа:
Стискайте палци да успея да намеря зимен чепик за моето нежно 39 краче..
Провери в Макалу - може да е дошла Пратката . . .
. . . от миналата зима
Последната промяна е направена от pepino_bg на Сря Дек 16, 2009 3:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Дек 16, 2009 3:18 pm
dido
Тая пратка освен нас бас ловя вече я чакат в агенция Митници, полицията, НАП, Интерпол и други организации ...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети