Автор |
Съобщение |
Тодор (Тошко)
|
Легендата |
|
Снощи Любомир Палакарчев ми писа че ще присъства на срещата, каква по-добра новина.
|
|
|
Пет Окт 27, 2017 6:59 am |
|
|
BAKHER
|
|
|
|
|
|
|
|
Димо май ще се пробва от Кордела- глиганинг. |
Никога не съм бил привърженик на ГЛИГАНИНГА. Но да. От Кордела ще се тръгва |
Димо, аз съм навит, дано само успея да се освободя от работа
|
|
|
Съб Окт 28, 2017 11:30 am |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
И аз ще идвам или по точно - и ние ще идваме. Шест човека сме и току що си запазихме места. Имаме намерение да се качим от юг, от Пирдоп, на другия ден ще слезнем в Антон. Някои от групата не са чували за Емине, да знаете .
Хора, чудя се след толкова срещи успяхте ли да съберете оркестър или поне певец, или поне някой да може да пее горе-долу . Много хубаво се получава ако има някой да "викне, да запее" по някое време в хижата. Даже е по-добре да не пее много добре
Ако не се е намерил такъв човек, мисля че ще е добре да се пусне отделна тема нещо като: "Търси се музикант с голямо сърце и здрави крака - единствено условие е да може да пее горе-долу." Тя, Велина е музикант от друга страна
п.с. Димо, донеси един пътеводител,а? Аз имам за централния Балкан.
Майтапа настрана, извинявам се ако съм прекалил.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Сря Ное 01, 2017 5:40 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Йосарян написа...... |
Добре де. Не мога ви разбра. Що пиете като не знаете колко носите. И що пишете като не знаете какво мислите. А?
|
|
|
Чет Ное 02, 2017 1:09 am |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Какво общо имат мислите с писането?!. Нали знаеш как е..
Вземи един пътеводител и доведи някой певец, а?
п.с. А, да. Знам колко нося, но не знам дали ще стигне.
Ти гледай времето да е убаво, пък за друго не се притеснявай.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Чет Ное 02, 2017 8:18 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
ОК. ще взема. Ама само един и ще го пусна на търг. С явно наддаване. След първото кило ракия. Който го спечели ще има честта да му тежи в раницата на връщане
|
|
|
Чет Ное 02, 2017 9:48 am |
|
|
joy_boy
|
|
|
|
|
|
ОК. ще взема. Ама само един и ще го пусна на търг. С явно наддаване. След първото кило ракия. Който го спечели ще има честта да му тежи в раницата на връщане |
ама с автограф
|
|
|
Пет Ное 03, 2017 12:33 am |
|
|
абсурд
|
|
|
|
Ако вече сте се организирали за тръгване от Кордела, определете час за тръгване, за да преценя дали мога да се включа.
|
|
|
Нед Ное 05, 2017 7:50 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Последно в събота е се тръгва към 9:00 от Кордела към Момина поляна. Времето го дават да е приятно. Ако на някой друг му се бедства да пише. В петък нощувка на х. Васильов.
|
|
|
Вто Ное 07, 2017 12:10 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Здравейте!
Някой да тръгва с кола от София и да има свободно място, както и желание за компания?
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Пет Ное 10, 2017 6:54 pm |
|
|
staria
Регистриран на: 13 Ное 2010 Мнения: 218 Местожителство: гр.Ботевград |
|
|
|
Срещата се получи! Имаше много настроение. Запознахме и с една легенда - Любомир Палакарчев. Благодаря Ви приятели, че отново бяхме заедно. Снимки.
|
|
|
Нед Ное 12, 2017 10:54 pm |
|
|
BAKHER
|
|
|
|
Наистина приятна среща с много приятели и познати. Комеминейският дух се усещаше. Благодаря на Тошко за идеята да се съберем, на всички присъстващи и на Бат Петьо за снимките, те казват достатъчно как ни е било. Лично на мен ми липсваше и един комеминеец от Чипровци.
До нови срещи!
|
|
|
Пон Ное 13, 2017 10:02 pm |
|
|
абсурд
|
|
|
|
Благодаря на Тошко и Вики за организацията и на всички присъстващи на срещата за приятните мигове, прекарани в планината!
|
|
|
Пон Ное 13, 2017 11:50 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Тъй .... Да кажа и аз няколко думи като представител на "НЕлюбителиТЕ"
Та поред на нещата:
1. Бях предните 2 седмици на антибиотици. Не бях ходил, лежах в повечето от времето, не бях и употребявал алкохол така да се каже
2. Предната вечер (петък 10.11.) си изкарахме страхотно на едно чудно място - хижа Васильов. Идете и я посетете. Има доста промени. Хижарите са страхотни. Има даже и пържени картофи!!!. И можеш да си поръчваш по телефона преди да пристигнеш . Та там бяхме 5 към 1 в полза на НЕлюбителиТЕ. И така до към 2:30 някъде.
3. В следствие на горните 2 точки в събота тръгнахме доста късно. Помотахме се и в Тетевен. И към 10:30 бяхме на Кордела. Води се по табели Представителен Дом. Каквото и да значи това. Много невзрачно изглежда. Та подкарахме я нагоре по Боатински рид. До края на гората пътеката е маркирана и се следва лесно. Половината нова жълта, после стара оранжева. В следствие отново на първите 2 точки едвам ходих и все ме изчакваха. Станислав отлепи и ни изостави Ами ако се бяхме изгубили Над гората при хубаво време посоката е ясна. Тетевенска баба се вижда и без маркировка си следваш тънката пътечка из клека. Опс - хвойната де. В подножието на върха избираш: или качваш право нагоре Бабата или подсичаш до Антонския превал и от там. Тук и Тишо ни изостави!!! (Ама после ни чака 1 час мръзнейки ). Та освен че едвам ходих ами се нахендрих и по една пътека дето вместо към превала ме поведе към дерето. И айде драпай после нагоре. Хапнахме една луканка преди превала (Тишо в това време вече чака) и малко преди него издрапахме до билото. До там я бях докарал, че гледам на ГПС-а още 300 м стръмно. Значи 600 крачки. Изброих ги. После стана по-поносимо. Тишо ни пресрещна зъзнейки. Станислав пък по това време сигурно вече е влизал в хижата. Та от Бабата вече бе поносимо надолу. Глътка въздух на Петте чучура и до Планински извори. Има разлика. Боклуците поне ги няма. Изчистено е всичко. От там надоле по лятната. Ама имаше сняг и се лъзгаш като животно. За мен още повече зор. Тук вече Тишо и Абсурд ни изоставиха и те. Или малко по-надолу беше? Но на хижата пристигнах последен. Е Стефан беше последен, ама от нашата групичка бях аз.
4. А там се насъбрали някакви озверели Ком-Еминейци. Малиииии. Пекат кифтета, мухат салати, ракията се лее. Викам има ли Ком-Еминейци. Всички в един глас имаааа. А нормални? Немааааа. Такива ми ти работи. Странни хора. Ама хубави
5. Стари приятели, познати и нови такива. Рекордьора Любо и той там. Пие малиново вино. Всеки селфи с него. Фръц пръц. И аз си направих. Взеха да окапват още преди 8 някои. Към 10 половината ги нямаше. Към 12 останахме една шепа. И айде по креватите.
6. На другият ден първите отлетяха още по тъмно. Де бързат не ги знам. Ние се помотахме. Сложихме малко табелки и поехме надолу. Ама не към Кордела или Анчов бичкия, ами към Елпром(Паскалска ливада). Супер си е маршрутчето. Маркировката перфектна. В началото пътечка, после само път, накрая пак пътечка и си долу преди всички . Помотахме се около спирката, махахме на стоп ама тез проклети Ком-Еминейци не спират. Добре, че беше бат Петьо и ни хвърли до Кордела да си вземем колата. От там 5 дена път с камили до морето.
Изводите какви са:
1. И двете хижи са супер. И на двете има готини хижари, които те посрещат много добре.
2. Ком-Еминейците не били лоши хора. Приятно беше Ха наздраве на всички.
3. Като чете някой страничен да не си помисли, че наистина не я любя тази пътека. Майтап да става. Някой ден може и да я премина цялата на веднъж.
Та толкоз. Нали искате все пътеписи. На ви
|
|
|
Вто Ное 14, 2017 11:57 am |
|
|
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
да се отчета и аз-много хубаво изкарахме,хижата-супер,хората-също!Останах много доволен!Благодаря на Тошко и Вики за идеята и събирането.Имах щастието да се щракна със легендата Палакарчев!Както каза Димо-някои окапаха преди 20 ч.-аз бях от първите-умората ме налегна рано-дойдох на срещата направо от работа(бях нощна смяна)!Жалко,че не останах за общата снимка!Но има и друг път.Поздрави на всички!До следващата среща!
_________________ Audaces fortuna iuvat!
Опознай Родината за да я обикнеш |
|
|
Сря Ное 15, 2017 10:08 pm |
|
|
|