Трета среща на любителите и нелюбителите на Ком-Емине
Здравейте планинари, третата среща на любители и нелюбители на маршрута Ком-Емине ще се състои на хижа Момина поляна на 11.11.2017.
Който има желание да заповяда и да се цъкне тук в темата че ще идва.
След 25.10 2017 ще говоря с жижаря относно храната.
Нед Окт 15, 2017 9:51 pm
Владислав
Дай, моля, малко инфо за програмата. Аз си представях нещо като дружеско напиване, но май съм се объркал...
Пон Окт 16, 2017 9:46 pm
kokich666
Николай Даскалов и Нешо Нешев ще доидем на 11.11.17
Никога не съм бил привърженик на ГЛИГАНИНГА. Но да. От Кордела ще се тръгва
Пет Окт 20, 2017 7:22 pm
dido
Това с Кордела и качване през резерват Боатин го бяха играли едни хора назад-назад в една далечна година... Като и да е, Димчо ще разказва после
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Окт 20, 2017 7:39 pm
EXIIIT
Димо, аз минах от там 2015 година - голям секс е. Донякъде върви пътек,а има и марка даже, ама после теглих правата черта и нагоре наистина си е глиганинг.
Димо, аз минах от там 2015 година - голям секс е. Донякъде върви пътек,а има и марка даже, ама после теглих правата черта и нагоре наистина си е глиганинг.
Един добър приятел има къща в Дивчовото. Отсядали сме при него няколко пъти. Няма как, пробвахме веднъж и изкачване през Кордела към Момина поляна. Беше доста отдавна -- през юни 2005 г. Началото бе много обещаващо -- табели, мостче:
Черни Вит беше пълноводен и фотогеничен:
Известно време се движихме по широк път:
Твърде скоро обаче пътя внезапно свърши и се наложи импровизирано пресичане на реката от десния към левия ѝ бряг, за да продължим да следваме избраната от нас посока:
По-нататък последва доста стръмно изкачване без пътека в хубава букова гора по източния склон на рида Момини поляни. Било е достатъчно поглъщащо, за да не направим нито една снимка в този участък. Едва след като достигнахме първата билна поляна отправихме любопитен взор нагоре -- някъде там, горе в мъглата, зад високия Момин чукар, който не се вижда на снимката, трябваше да е и х. Момина поляна:
От входа на парка до тази поляна вървяхме малко повече от час. Между нея и Кордела някога е имало права просека в гората, вече едва забележима на сателитните снимки, но отбелязана в по-старите карти. Може би там е преминавал товарен лифт на ГТУ Лашова.
Вече беше надвечер, а и метеорологичните условия не бяха особено благоприятни. Скоро ни се наложи да подвием опашки и да затворим кръгчето към Дивчовото през ГТУ Лашова и Зеленика, в началото без пътека, а по-сетне по приятни горски пътища.
Тази екскурзия беше една от няколкото, които ни мотивираха да се снабдим с GPS приемник, а скоро след това и да се захванем с любителска картография. Картата, на която се бяхме (пре)доверили тогава, беше тази на Картография ЕООД, Средна Стара Планина, М1:100000, първо издание, 2004 г. (Редактор: Асинет Симонова; Техн. редактор: Маргина Божилова; Консултанти: д-р Тодор Ненов, ОДИСЕЯ ИН - ООД):
Сега, 12 години по-късно, пътеките в района най-вероятно са още по-изоставени, ако изобщо съществуват...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Последната промяна е направена от vedrin на Чет Дек 12, 2019 8:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Окт 23, 2017 1:25 pm
SHOGO
Аз от 3 години се кана да направя летен поход за малини по този маршрут, но така и не Сме се организирали до сега.
Във стара версия на ОФРМ Геотрейд 2013 Q4 има показан второкласен коларски път, т.е. зелено-бял пуктир, до Сенкова поляна. Естествено не се знае доколко съществува и колко е обрасъл. По него съм начертал възможно минаване с две пресичания без пътека на равен терен приблизително по 150m и 300m. Oбщо излиза 9 km до х.Момина Поляна.
От Кордела до Момина поляна няма глиганиг ( но пък има глигани ), проверено е многократно.Ако се излиза на Момински чукар има един малко неприятен стръмен пасаж, но се минава.
Вто Окт 24, 2017 9:08 am
Тодор (Тошко)
Манджа и креват
Здравейте, бях обещал да информирам относно храната, ще има супички, скара, салата според сезона и така нататък, като нормални неща за хижа.
Телефона на хижата е:0882966230 и 0889623087 звънете и си запазете креват, като казвате че сте за срещата Ком-Емине.
А пък на Димо не му връзвайте, че да може да се видим по светло
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети