|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
igurbev
|
|
|
Иее, супер време сте уцелили! А Дюфур не бил толкова страшен от швейцарска страна 
|
|
|
Нед Сеп 11, 2016 10:33 pm |
|
 |
vladofff
|
|
Re: Monte Rosa |
|
 |
 |
И аз ходих по масива-качихме някой от лесните върхове в района...
"Базов лагер" ни беше капана Гнифети
|
Значи, ако не се бях разболял от остра паралипса, щяхме да се засечем в капана на гнифети, че и аз имах намерения за ходя в тоя район с подобна програма.
|
|
|
Пон Сеп 12, 2016 9:26 am |
|
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
 |
 |
А Дюфур не бил толкова страшен от швейцарска страна  |
Ами не знам...от към италианско изглежда...бррр 
|
|
|
Пон Сеп 12, 2016 10:10 am |
|
 |
fena73
|
|
 |
 |
Значи, ако не се бях разболял от остра паралипса, щяхме да се засечем в капана на гнифети, че и аз имах намерения за ходя в тоя район с подобна програма. |
Ее жалко...щеше да е интересно да се запознаем на 1700км от тука надявам се да си се оправил вече ..пък по Балкана ше се видим...
|
|
|
Пон Сеп 12, 2016 10:15 am |
|
 |
vladofff
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Значи, ако не се бях разболял от остра паралипса, щяхме да се засечем в капана на гнифети, че и аз имах намерения за ходя в тоя район с подобна програма. |
Ее жалко...щеше да е интересно да се запознаем на 1700км от тука надявам се да си се оправил вече ..пък по Балкана ше се видим... |
Не съм се оправил, след острата фаза, паралипсата обикновено хронифицира и води да тежко и продължително състояние на нефелност, което засяга дълго занапред финансите. А илачите /кредити/ само влошават положението...
|
|
|
Пон Сеп 12, 2016 2:55 pm |
|
 |
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София |
|
|
Пон Сеп 12, 2016 5:40 pm |
|
 |
fena73
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Ее жалко...щеше да е интересно да се запознаем на 1700км от тука надявам се да си се оправил вече ..пък по Балкана ше се видим... |
Не съм се оправил, след острата фаза, паралипсата обикновено хронифицира и води да тежко и продължително състояние на нефелност, което засяга дълго занапред финансите. А илачите /кредити/ само влошават положението... |
Значи лечението е по бабиния метод -оная дето знае 2 БЕЗ 200 ... 
|
|
|
Вто Сеп 13, 2016 9:44 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
 |
 |
......... |
Все пак си разчистих сметките с това чудо, с десетгодишна давност, и допълнително година закъснение...
Ако бях сам, може би щях доста лесно и бързо да се оправя и с ръба на Дуфур, не ми се стори кой знае какво, а и има доста възможности да се подсича от запад, за да не се берат страхове от падане през източната стена/все пак тя е най-големия по дължина склон в Алпите и на пръв поглед леко плаши/.
|
|
|
Пон Окт 02, 2017 10:32 am |
|
 |
fena73
|
|
|
Уу много остро ве-те сичките са ени ръбчета там...от италианско ли го качвахте?
Аз брах страх и на Цумщаин дето уж не е кой знае какво... 
|
|
|
Пон Окт 02, 2017 12:29 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
Да, от капана на Гнифети, не много бързо, но без да спираме - 5 часа нагоре и 2 надолу. Можеше и за още по-кратко, но по пътеката още долу, на 500м над хижата, имаше акция - в 4-30часа един човек беше паднал в пукнатина и противно на статистиката, двамата зад него го бяха хванали, че в суетнята докато се съберат хора да го изтеглят, решихме да поизчакаме, ако трябва по-сериозна помощ и така отиде поне половин час...А ръбчетата са страшни само при ураганен вятър, иначе не са кой знае какво, не са по-различни от Карстовото било.
|
|
|
Пон Окт 02, 2017 4:53 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|