_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Сеп 12, 2017 2:37 pm
boris_borisov
jimmy написа:
От днес почнаха да пускат публично на страницата, може би не е искал да бие тъпана, ако не тръгне добре...
То е ясно защо не е искал да бие тъпана, въпреки че всеки разумен и дори неразумен човек би му простил сравнително лесно, ако не успее да мине Ком-Емине за под 3 дни и 3 часа
Все пак колкото по-"нелегално" е поставен един рекорд, толкова повече би имало почва да се посеят съмнения в неговото осъществяване. Справка - Палакарчев преди 30 години и написаното на предните страници в тая тема...
Вто Сеп 12, 2017 2:45 pm
Остап Бендер
boris_borisov написа:
Все пак колкото по-"нелегално" е поставен един рекорд, толкова повече би имало почва да се посеят съмнения в неговото осъществяване.
Съгласен. Още повече, че надпреварата между двамата това лято е "на кръв" и разликите във времената ще са в рамките на 2-3 часа. В този смисъл, далеч по-комерсиалният претендент дължи на публиката доста повече прозрачност, най-малкото - публикуване на цялата джипиес следа от преминаването. Нещо, което досега видяхме сторено само от Илко (освен ако нещо съм пропуснал).
Все пак колкото по-"нелегално" е поставен един рекорд, толкова повече би имало почва да се посеят съмнения в неговото осъществяване.
Съгласен. Още повече, че надпреварата между двамата това лято е "на кръв" и разликите във времената ще са в рамките на 2-3 часа. В този смисъл, далеч по-комерсиалният претендент дължи на публиката доста повече прозрачност, най-малкото - публикуване на цялата джипиес следа от преминаването. Нещо, което досега видяхме сторено само от Илко (освен ако нещо съм пропуснал).
Да уточня, че и следата на Илко в машинно-читаем вид (например GPX файл), аз не съм я виждал, освен ако нещо съм пропуснал...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Сеп 12, 2017 10:17 pm
boris_borisov
Дори и да има публикувана следа в машинно читаем вид, винаги би могъл да изплува резонния въпрос "А кой е носил GPS-а, при наличието на толкова хора и "пейсъри" в екипа по трасето?".
Страхът от провала не оправдава липсата на прозрачност.
Вто Сеп 12, 2017 10:41 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1267 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Ай стига ве!! От 3-4 дена не съм влизал у форума и гледай какво станало. Боби май приключва за под 3 дни цяла Стара планина, ние за два дена 150 км в Странджа. Е и 150 бири, ама тва е друга тема...
Борка, в колко е тръгнал адаш ти?
Гледам сега май е в Емона. Разбрах от статията в МТБ, ако стигне преди обед има рекорд, а сега няма и 10...
Да оставим настрани постиженията на Илко и Боби. Нечовешки са и аз не мога дори да си ги представя. В крайна сметка (засега) единият от двамата постигна с 3 - 4 часа по-добро време от другия.
Все пак, нещото, което мен леко ме дистанцира от едното от двете събития, е начинът на медийното му отразяване, и по-специално във фейсбук. И до ден днешен страницата безмилостно ни бомбардира с гръмки хвалебствени излияния за постижението и неговия автор, непремерено "продуктово позициониране", и други подобни изкуствени и нагласени послания, сякаш искат да ни продадат праха за пране на леля Мария. Общо взето цялото излъчване, спретнато от комуникационната фирма е: вижте кви сме яки и как ги умеем нещата с комуникациите. А липсва най-важното - чисто човешкото докосване, това несъвършеното, скромното и почтителното към успехите на другите; това което би грабнало и вдъхновило много хора да метнат раницата и да тръгнат по Пътеката. Липсва усещането за неподправеност и искреност. Освен това, стилът на комуникацията трябва да отговаря на натурела и характера на спортиста, а не да го прави да изглежда изкуствен като восъчна фигура и да му приписва някакви фрази, които той едва ли е изричал. Съжалявам, но аз подобен повърхностен комерс, стил Вип брадър, в който някой решава какво да ми показва или да ми спести половината факти (като например факта на самия старт), повече не бих следил.
П.П. Чак сега виждам, че дори на резонния въпрос на един наш стар познайник (ZCP...) защо стартът не е бил обявен, обвинително отговарят да не се търсят "теории на конспирацията".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 6 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети