Привет на всички.
Преди няколко дни излезе новият пътеводител на Пирин. Той е с обем от 264 страници. Кориците са твърди, страниците вътре (печатните коли) - шити и лепени. Размерът на книжното тяло е 21,5 х 15,5 см, теглото : 600 гр.
Повече информация за съдържанието на книгата има на нейния уеб сайт: http://izpirin.weebly.com/
Държа пътеводителя вече в ръцете си! Очаквах да е много добър, но видяното надминава очакванията ми! Освен многото маршрути, има и исторически сведения за местности, населени места и културни забележителности, както и цветна карта и подробни маршрутни профили. Много ми хареса, че има ударения на местностите и върховете. И всичко това с много високо качество на печат и твърди корици.
Понеже тепърва ще опознавам красотите на Пирин, този пътеводител е изключително полезен и ценен за мен.
Желая от все сърце много здраве и успехи на автора!
Чет Сеп 07, 2017 12:27 pm
trap
Пътеводителя и речника са при мен
Страхотен. Сега остана само да направиш един сайт с информацията в пътеводителя за да можем абонаментно да се сдобиваме с промените
Поздрави и успехи на автора за труда и любовта вложени в тази книга.
Сега остана само да направиш един сайт с информацията в пътеводителя за да можем абонаментно да се сдобиваме с промените
Промените са факт. Преди няколко дни парковата дирекция е започнала поставяне на лентова маркировка - синя боя, от местността Камен клет до седловината Кабата. Стопанинът на х. "Загаза" ми каза, че участъкът между местностите Черната вода и Шадравано е вече маркиран.
Преди по-малко от 2 месеца говорих със служител на парка и питах дали ще се маркира тази част от маршрута. И ако да, да отразя промяната в пътеводителя. Казаха ми, че по-скоро няма да се маркира. Явно им е дошъл друг акъл.
Speedy написа:
trap написа:
Сега остана само да направиш един сайт с информацията в пътеводителя за да можем абонаментно да се сдобиваме с промените
Промените са факт. Преди няколко дни парковата дирекция е започнала поставяне на лентова маркировка - синя боя, от местността Камен клет до седловината Кабата. Стопанинът на х. "Загаза" ми каза, че участъкът между местностите Черната вода и Шадравано е вече маркиран.
Преди по-малко от 2 месеца говорих със служител на парка и питах дали ще се маркира тази част от маршрута. И ако да, да отразя промяната в пътеводителя. Казаха ми, че по-скоро няма да се маркира. Явно им е дошъл друг акъл.
Някъде началото на юни бяхме на Загаза и тогава Янор ни каза, че предстои маркиране точно на този участък. Доколкото разбрах оттам щяло да преминава и трасето на "Пирин Ултра", та го маркират и заради това. Да не се губят тичащите.
Поздравления за книгите и успех! Купих ги и двете преди няколко дни.
Поздравления за книгите и успех! Купих ги и двете преди няколко дни.
Благодаря ти. Надявам се книгите да ти бъдат интересни и полезни.
Алекс.Йо написа:
Някъде началото на юни бяхме на Загаза и тогава Янор ни каза, че предстои маркиране точно на този участък. Доколкото разбрах оттам щяло да преминава и трасето на "Пирин Ултра", та го маркират и заради това. Да не се губят тичащите.
Този участък от 2 години го маркират... И така си стоеше. И аз чаках, за да отразя промяната. Дочаках, ама книгата не дочака
Е! Да ни е честита новата маркировка! По информация от снощи вече е докарана до Кабата. Остава участъка Черната вода - Камен клет, където синята боя ще върви заедно с жълтата.
Пътеводителя е много добре написан, малко тежичък за носене в раницата, но това е цената за доброто качество на печат.
И една препоръка за следващо издание - нека снимките да бъдат цветни, вярно че ще се оскъпи, но ще е още по-добре
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети