Село Желява - връх Мургаш - село Желява. За 12 часа?
Обзаложих се с колега, че ще премина този маршрут за по-малко от 12 часа, а и той желае реванш от миналогодишния облог. Дали е възможно изминаването на маршрута за време под 12 часа. Пътят ми е познат само до около връх Становски рът, където правих преход зимата, с потегляне от село Желява, но с преминаване през връх Готен и слизане в град Бухово.
Предполагам, че отиване и връщане ще е някъде около 40 километра, но както казах целият маршрут не ми е познат. Предполагам, че наличието на питейна вода ще бъде и силно ограничено.
Пет Юли 21, 2017 4:21 pm
Tito
Това съм го правил точно 4 пъти. Много по-малко е отколкото предполагаш. Целият преход е около 25км в двете посоки. На мен ми отнема около 6ч отиване и връщане. След Становски рът има едно кратко, но стръмно спускане до черен път, завива се наляво по него и не след дълго се стига до пътя от Бухово към Мургаш. От там е все по него. Вода ще има на х.Мургаш, на другите чешми по пътя не бих разчитал.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети