Здравейте
Задравейте,
Може ли някой който е ходил да каже от х.Вихрен до х.Демяница за колко време се стига.
Питам за тази за тази пътека със зелената маркировка.
Видях ,че до хижа Вихрен има транспорт ( маршутка ) и затова мисля от там да тръгна.
Иска ми се да обиколя колкото се може повече езера със снимане в Пирин за 2 или най много 3 дни ,както и да сляза през хижа Демяница и пътеката където е самата река до Банско.
Иска ми се също така ако мога да видя повече от тези Василашки езера.
Ходил съм няколко пъти в Пирин от Безбог до Тевно езеро,никога не съм минавал от тази част на Банско,от Банско съм се качвал само до Бъндеришка поляна и обратно.
Задравейте,
Може ли някой който е ходил да каже от х.Вихрен до х.Демяница за колко време се стига.
4 часа трябва да ти стигнат.Е,ако се запилееш да снимаш горните Василашки езера си сложи още час поне...
Чет Юли 20, 2017 8:43 am
bebo79
Re: Здравейте
fena73 написа:
bebo79 написа:
Задравейте,
4 часа трябва да ти стигнат.Е,ако се запилееш да снимаш горните Василашки езера си сложи още час поне...
От тези езера до Тевно езеро колко е пътя.
Ако се ходи с кола има ли къде да се остави колата на хижа Демяница.
Чет Юли 20, 2017 9:15 am
tortomanin
Макар че оправяха пътя, до Х. "Демяница" се стига само с джип. Можеш да я доближиш с нормален автомобил, но си е тормоз за животинчето. От тази хижа до Тевно минаваш покрай доста езера, заслужава си да се отбиеш до Голямото Валявишко. Дават го три часа, с отбивките и снимането може и повече. Почти всички езера, за които говорим, могат да се видят отгоре по маршрута Тевно - хижа "Вихрен" през Типиците и Башлийска порта.
Чет Юли 20, 2017 10:11 pm
bebo79
tortomanin написа:
Макар че оправяха пътя, до Х. "Демяница" се стига само с джип. Можеш да я доближиш с нормален автомобил, но си е тормоз за животинчето. От тази хижа до Тевно минаваш покрай доста езера, заслужава си да се отбиеш до Голямото Валявишко. Дават го три часа, с отбивките и снимането може и повече. Почти всички езера, за които говорим, могат да се видят отгоре по маршрута Тевно - хижа "Вихрен" през Типиците и Башлийска порта.
Възможно ли е да се направи прехода за 2 дена,имам предвид до Тевно езеро и обратно като включвам слизане и до Банско по пътеката на реката.
Чет Юли 20, 2017 10:50 pm
vladofff
tortomanin написа:
...заслужава си да се отбиеш до Голямото Валявишко. Дават го три часа, с отбивките и снимането може и повече.
Това може и да не бъде отбиване. От Валявишкото езеро, поне преди години имаше "пътека" с пирамидки право на юг, която излизаше на хребета над Тевното езеро, и така избягваш връщането, съответно вече ставащо като заобикаляне, към Превалски езера и Мозговишка порта.
Пет Юли 21, 2017 9:24 am
dido
"пътеката" е твърде камениста и скалиста, да споделя
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Юли 21, 2017 9:38 am
tortomanin
Извини ме за забавения отговор, преди малко се върнах от камънака.
Да, за два дни може, като най-лесно ще бъде първия ден да се иде от х. "Вихрен" до Тевно през Типиците, а на втория е почти само спускане до Банско. Ако колата е в Банско, а се тръгне с бусчетата - става. Иначе трябва жертвоготовен шофьор. Трудно се намират.
Проучи маршрута. Има едно стеснение, на което викаха Типицко конче, да не се панира някой в групата. Другото си е ходене.
Нед Юли 23, 2017 8:43 pm
bebo79
tortomanin написа:
Извини ме за забавения отговор, преди малко се върнах от камънака.
Да, за два дни може, като най-лесно ще бъде първия ден да се иде от х. "Вихрен" до Тевно през Типиците, а на втория е почти само спускане до Банско. Ако колата е в Банско, а се тръгне с бусчетата - става. Иначе трябва жертвоготовен шофьор. Трудно се намират.
Проучи маршрута. Има едно стеснение, на което викаха Типицко конче, да не се панира някой в групата. Другото си е ходене.
Ходенето не ме притеснява.
От Банско смятам да тръгна,видях тук в форума обаче ,че вече тази маршрутка до хижа Вихрен не се движи,ще трябва или пеша или ...........за сега прочетох ,че били пускали коли,някой път не пускали.
От София транспорта е някак си много.....и май ще трява да се ходи с кола,иска ми се да стартирам първия ден от Банско рано все пак.
Смятам два или най много треи дена да отделя за това нещо,нямам възможност повече защото от работата няма как.
Нед Юли 23, 2017 10:04 pm
tortomanin
От Банско до Тевно са си около 7 часа ход без отклоненията и около 1600 метра денивелация. При положение, че няма да ги слизаш същия ден, не е убийствено. Тевно не е най-доброто място за спокойно наспиване, поне според мен. Обратният път през х "Вихрен" също е възможен, но ще тропкаш 4 часа пеша по асфалта и като слезеш, ще имаш проблем с транспорта, ако си без кола.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети