Автор |
Съобщение |
natam-nasam
|
|
Питане за изкачване на Ибъра от Радуил |
|
Мислим си за следния маршрут:
събота: село Радуил - вр.Ибъра - х.Белмекен
неделя: х.Белмекен - Костенец
Някой качвал ли се е на Ибъра от Радуил? Колко време? Какъв е маршрута? Има ли ясен път дотам?
И, разбира се, всички са поканени
|
|
|
Чет Ное 26, 2009 12:02 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Мииии, Аспарух в зимният пътеводител подобен маршрут / х. Заврачица - р. Голям Ибър - село Радуил/ го дава 13 часа. Според мен твоето предложение е поне 10 часа. Без Джипиес няма как да стане. Нама маркировка на този маршрут.
Иначе страшно ми допада идеята - в тази част на Рила рядко се ходи.
Имам някакъв спомен, че Никси част от този маршрут го слизаха към Радуил преди година от Заврачица.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Ное 26, 2009 12:26 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
10 часа имаш предвид само "село Радуил - Ибъра - х.Белмекен"? Ако е така, ще минем на варианта с тръгване от язовир Белмекен.
|
|
|
Чет Ное 26, 2009 1:13 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
От Радуил нагоре по р. Ибър има черен път. Въпросният път стига водослива на Малък и Голям Ибър и тръгва източно от р. Голям Ибър, покрай реката. 500 метра след водослива пътя прехвърла Голям Ибър и тръгва на запад посока р. Малък Ибър. Точно там се отделя пътека, която се качва нагоре (югоизток) по левия бряг на р. Голям Ибър. Под в. Ибър (северозападно от върха) пътеката се изоставя и се тръгва без пътека по склона към върха (на югоизток).
Информацията е от свалени пътеки за картата на Рила, която правим. За "живи" данни питай Ани, Никси и Виктор Гущеров.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Ное 26, 2009 1:20 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
На срещата довечера още ще разпитвам.
|
|
|
Чет Ное 26, 2009 1:28 pm |
|
|
Chamovsky
|
|
|
Маршрута е изключително див и красив.Горе на върха има метална кутия и в нея има тетрадка. Можете да впишете ,квото ви доде на ум. Пожелавам хубави моменти в този красив дял на Рила.И да направите готини снимки.
_________________ Хората идват и си отиват,но ПЛАНИНАТА остава! |
|
|
Чет Ное 26, 2009 8:33 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
"живи данни", така е както го е описал Дидо. Покрай Голям Ибър има пътека, едно време си беше доста добра, сега не знам как е. Денят обаче е късичък сега и с качване на вр. Ибър, ще трябва на челници да се приземите в хижата.
|
|
|
Пет Ное 27, 2009 12:01 am |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
Интересен маршрут, но ще го оставим за лятото, когато има повече светло време. В крайна сметка решихме да го правим еднодневно, само в неделя и с тръгване от язовира.
|
|
|
Пет Ное 27, 2009 2:04 pm |
|
|
i2666
|
|
|
Този е любимият ми маршрут. Елате към началото на май и ще видите най-красивата Рила. Мога да предложа помощ при ориентацията, но да не бъде в събота или неделя, защото тогава съм зает винаги.
|
|
|
Нед Дек 06, 2009 7:23 pm |
|
|
|