Синокос - Голеш - Братювица - Голям Прешивец - Воден
В неделя се изкъмнах рано рано, с малка раничка на гърба и ГПС в ръката, и с идея да поотметна малко работа в записването на мирковските пътеки. В приятно хладното утро, газеики скрежта в тревата, имах чувството, че краката ми сами подскачат напред. Няколко часа по-късно, брулейки кълки в хвайнака под печащото слънце и други неща ми се въртяха из главата, но като цяло се получи много приятно и ползотворно ходене. Ето го пътеписа:
Добро начало - да отметна малко работа...
Дай и останалото.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Апр 03, 2017 10:25 pm
igurbev
dido написа:
Дай и останалото.
Ок, пуснах билетче с филтрирани нещата, които липсват на БГМ, доколкото можах да ги изчистя и опиша. Целият трак може да се свали от линка, който съм дал: http://osmap.org/tracks#track=106
Ее браво!Добре дошъл отново във форума с пешеходни пътеписи!
Вто Апр 04, 2017 8:49 am
SHOGO
Браво Маклауд !
Вто Апр 04, 2017 9:04 am
t.hristov
Сърдечно приветствам завръщането на Гърбев във форума, фото-пътеписа е увлекателен
Дай Боже, да продължиш да ходиш по Планините и да споделяш в този форум впечатления от преходи!
Последната промяна е направена от t.hristov на Вто Апр 04, 2017 9:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Апр 04, 2017 9:38 pm
dido
Мани, съсипа се човека с тоя велосипед
Благодаря!
Вто Апр 04, 2017 9:42 pm
аngel
Дано да продължат пътеписите на И.Гърбев, които преди време ме подтикнаха да се включа във форума. Уж лаконичното "По пътя", ни разкрива света на планината. Много приятно изненадващи са срещите с диви животни : тук лисичка, а в гръцките планини - мечка
Сря Апр 05, 2017 6:58 am
dido
igurbev написа:
dido написа:
Дай и останалото.
Ок, пуснах билетче с филтрирани нещата, които липсват на БГМ, доколкото можах да ги изчистя и опиша. Целият трак може да се свали от линка, който съм дал: http://osmap.org/tracks#track=106
Благодаря за билетчето. Имах предвид останалата част от пътеписа, но и ГПС-данните са нещо
Сря Апр 05, 2017 9:43 pm
Петър
Привет!
Разгледах снимките и трака,прочетох и написаното в блога ти. Приятно е да видя познати места, също и доста непознати.
По отношение на следата ми направи впечатление една част от трасето/N42 42.470 E23 58.165--N42 42.531 E23 58.347/ където се забелязал значително отклонение от реалния път. От тук съм минавал няколко пъти само в посока гарата и винаги съм фиксирал подобна аномалия.
Има промяна на ландшафта в м. Калугер. Става въпрос за ново изградени няколко водоема, вероятно ще се отглеждат биволи или жаби? Водопоят, който отдавна беше "сух" сега тече, взема вода от питейния водопровод на Буново. Това е добре, в тази част планината отново се пълни с животни,жалко е, че не са и от Буново.
Отсечката която си минал от подножието на вр. Голеш до Синя камък е много трудна, да не кажа брутална, особено слизането от върха към суходолието. Съществуващите изолинии не отразяват реалната ситуация на терена, не знам дали може да се направят корекции по тях. Може би е възможно да се постави таг за скален откос/нещо подобно както около Големия Прешивеца-osm/+ символ за внимание. Същото важи и за BGM.
По отношение на някои наименования, мисля, че "Мирковска река" започва от водослива на р.Усте с р.Воден,така излиза от написаното в блога. Знам я като "Мирковска", както e и в BGM, сигурно греша. Има местността "Чучулец" и си прав върха да се казва със същото име, сега е само като безименна кота.
Наскоро правих подобен "опознавателен" маршрут с акцент землището на с. Буново и за малко влязох в Мирковското. Пуснал съм билетче, вероятно ще влезе в следващата актуализация. Частично повода беше да проходя част от пътеката по която поганчарите /деца, които помагат на овчарите,подкарват стадото при доенето,карат млякото на мандрата/ са прекарвали млякото от торовете/кошарите/ намиращи се в района на Синокосите/или Сенокосите от "сено"/ до Мирковската мандра. Независимо, че отдавна не се използва по настоящем е в добро състояние. Мерак ми е и сигурно по-нататък ще я мина цялата.
Трак и снимки с геолокация по част от трасето на въпросната пътека: http://dox.bg/files/dw?a=6b90c6939e
/за корекция: в osm "р. Буновчица" да се коригира на "р. Бучкатска", от местност "Бучкат","Бучкарска" по BGM-не./
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети