И аз се бях замислил и докато ровех за нападения от мечки, намерих това, но не се внася тук. Чудя се дали да си поръчам нещо подобно...то като тръгне да става забавно, не знам как ще реагирам, но все пак предполагам си дава някаква сигурност.
Вто Ное 17, 2009 5:14 pm
Tonysd
Е то това е за защита от гризлита, а доколкото знам по нашите планини броди само едно И ако го срещнеш тоя спрей надали ще ти помогне.
Вто Ное 17, 2009 5:56 pm
hristoz
Tonysd написа:
Е то това е за защита от гризлита, а доколкото знам по нашите планини броди само едно И ако го срещнеш тоя спрей надали ще ти помогне.
Ми честно казано, не загрявам за какво ми говориш, но си мисля, че подобен спрей би свършил работа срещу всичко с нос и очи...освен Дарт Вейдър
Вто Ное 17, 2009 6:07 pm
jordy
Абе как ще мориш мечка с газ докато извадиш спрея и те е изкормила. По ще хване дикиш,ако се престориш на умрял
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!!
Вто Ное 17, 2009 7:36 pm
jordy
Препоръчително е особено за хора,които ходят сами по планините(като моя милост) да вдигат повече шум.
Почуквания по дърветата,подсвиркване,тананикане,пеене,дори до болко досадното "ехоо" върши работа.
Това ви гарантира,че баба меца няма да иска да се срещне с такова досадно същество ,като вас.Поне при мен тая тактика сработва досега.........такива ми ти работи.
Вто Ное 17, 2009 9:24 pm
ggattov
аз предлагам да се носят лозарски ножици и клещи!!!!
мечката само като те види с едното в едната ръка и другото в другата (ама трябва постоянно да се носят) ще изпадне в шок и ужас...... ще си помисли че ще и вадите зъб или ще и режете ноктите....
ПС: аз лично ако толко се притеснявах това бих сторил.....
Сря Ное 18, 2009 12:09 am
koce
Два варинанта:
1.Изкарвате си разрешително за лов,купувате си пушка и с нея на рамо обикаляте планините.Този вариант е най рационален и ще влезни в действие ако ви се покаже баба меца.Профилактично може да пукате с пушкате да предупредите животните в гората,че има опасност.Може и газов пистолет или пиратки,да пукате за предупреждение.
2.Взимате си приятел който ходи бавно и ако мечката ви излезне ще хване първо него,освен ако не му дойде стимула и ви задмине.
Аз не ходя много бързо,досаден съм,дразнещ съм,ето защо ме водят приятели на планина,ех в днешно на време на приятелите си неможеш да разчиташ....
Ето ви и един виц:
Иванчо се прибрал късно от дискотека мъртво пиян.
Марийка го хваща и започнала да го съблича,за да си легни.
И какво вижда,Иванчо има пълен презарватив на онази си работа.
Ядосва се и решава да му отмъсти.Изкарва презарватива и му го слага отзад.
Става сутринта Иванчо,махмурлия,без спомени и влиза в банята да се изкъпе.
Марийка застава до вратата и се провиква:Иванчооо,вчера с твоите приятели сте купонясва ли
до късно,аааа??
А Иванчо,отговаря с тъжен глас:Марийккеее вече нямамм приятели....
_________________ Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост,
твойта прелест,
ах, те имат край.
Бе развеселихте ме с таз тема. Паднах да се смея ,като зачетох мненията. Прави са си хората - страх лозе пази! Какви ли не щуротии не прочетох - пиратки,газ , пищови,сигнални ракети и други подобни ... А бе хора,Вие на война ли сте тръгнали? Човешките страхове ,какви ли щуротии не раждат ...Така е. Незнанието поражда страх.Първичната реакция на човека за жалост винаги е била такава.Това ,което не се знае да се унищожи ,за да се оцелее ...Жалко наистина. Моето мнение е да опознаете природата и животните! За всички има място под Слънцето. Имате ли познанията, ще оцелеете в планината! Ще попитате как? Ами като си използвате сивото вещество! Мисълта ражда действието! Пожелавам весели моменти сред природата! Научете се да я обичате и тя ще Ви обикне!
_________________ Хората идват и си отиват,но ПЛАНИНАТА остава!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети