Направо съм влюбена в тази планина !
За втори път ходя, но няма да е за последен, особено сега, както зима се задава...Само да сме живи и здрави, както се казва.
Нейде към средата на седмицата установих, че точно натам ме тегли - стига с тоя Пирин (модераторите да ме прощават), пък и прогнозата беше за дъжд. По една случайност плановете ни съвпаднаха с тези на приятели - те пък тръгнали да берат кестени преди да ги "полазят" братята. И хайде - в събота сутрин по тъмно къмто Петрич.
То се знае, че няма да се разминат само с бране на кестени. Оставихме си ненужния багаж в колата, обадихме се на чичкото на хижа Беласица, че ще му гостуваме вечерта, и към 10.30 ч се запътихме към вр. Радомир. В гората беше приказно - мъгла, а през клоните се процежда по мъничко слънце. Ухае на гниещи листа и гъби. Птици пърхат. Няма никого, само ние сме. И ловците, които стрелят в далечината. Изстрелите глухо отекват из баирищата.
Времето беше доста меко за сезона. Но все пак сме на юг. Хмм, меко ли ? След Вършилото излезе бръснещ вятър и облаците плътно ни обвиха. Хич не беше кеф да се върви, още повече, че не виждахме на повече от 2 м пред носа си. Стигнахме до вр. Конгур, обядвахме на завет и се запътихме обратно. Радомир го оставихме да си се крие в мъглите.
Щом влязохме в гората, на завет, преходът се обърна в чиста разходка.
От хижата съм общо взето доволна. Нощувката е 12 лв в стая за двама. Чисто е и има топла вода. Пък и готвят доста вкусно. Само дето заварихме банкет с цигански оркестър, лелеее...
В събота срещу неделя заваля и продължи да вали и през неделния ден. Другарите обаче имаха план - неизвестен водопад над с. Камена.
Е, няма такова място ! Затънтено, диво, влажно, зелено. Голямо приключение си беше. Първо, че този водопад е световно неизвестен, второ, че пътеката беше доста хлъзгава и трето, че в гората ни застигна един чичко с търнокоп и пистолет. Хаха, последният се оказа доста интересна личност. Всъщност той ни упъти как да открием онова, което търсехме. Водопадът е чудно красив, висок е 21 м и е бая скатан. Напролет там ще е луда работа …
Върнахме се с кал до ушите.
Ами това е за сега, ще има и някоя друга снимка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети