Автор |
Съобщение |
natam-nasam
|
|
|
|
|
|
абе, Поли, тоя кадър не е типично портретче,... абе айде, портретче е, ама повече на фотото, а най - вече на обектива Laughing |
Е да, ама Дидо толкова се е слял с това фото, че му е като "extension", без него портрета нямаше да е пълен Все едно мен да ме снимаш без очила
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 10:01 am |
|
|
Malama
|
Вижда ли се Ореляк от Полежан? |
|
Здравейте.
Тук сте се събрали големи фенове и познавачи на Пирин, та реших тук да си задам въпроса.
Последната събота и неделя на септември сме шетали из един и същи район.
Само че ние тръгнахме в събота сутринта и имахме време само за традиционното качване на Полежан. А в неделя се качихме на Джано и после, както знаете, трябваше да гоним лифта и да се спасяваме от дъжда. Та точно на Полежан видях нещо, което до този момент не бях забелязала. Видя се връх Ореляк. Просто няма какво друго да е като разгледах картите, ама все пак ми се вижда малко странно и въпросно. Вижте на тази снимка (от лентов апарат) най-лявата верига зад Брезнишкия рид, мисля. Винаги досега съм я виждала така, както се вижда на снимката – тъмна, сиво-зелена, замазана и слята с околните баири. А точно тогава ниското западно слънце се подаде за малко изпод облаците и я освети като с прожектор. Направо ахнах. Видя се прекрасен бял скален венец. Много релефен и внушителен. Имаше три ясно очертани върха и на единия от тях се виждаше нещо като антена и сграда под нея. Не можех да се начудя коя е тази красота и как така досега не съм я забелязала. Явно само при специално осветление се вижда така ясно от тук. За жалост не познавам Среден Пирин, та въпросът ми е дали това наистина е Ореляк и ако не, какво тогава? Разгледах снимките на групата ви (с голямо удоволствие! ) и ето тук се вижда по-ясно въпросния зъбер, зад по-ниската зелена пирамида, но без антената.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 2:40 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Привет.
Да, Ореляк се вижда от Полежан. На втората снимка е по-добре - точно над Бойков връх стърчи. На първата е мътен въздуха, но пак се вижда.
Ето едно кадро http://oreliak.e-psylon.net/image.php?image_id=601, където стената на Ореляк се вижда добре. Сниман е по-отблизо де, затова.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 3:09 pm |
|
|
dido
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 3:33 pm |
|
|
Malama
|
|
|
Много благодаря!
След точните снимки всичко си идва на мястото. Точно това видях и гледката беше наистина голяма изненада за мене. На хижа Пирин съм била само веднъж при ниски облаци, дъжд и отвратително време. Нищо не се разбра от околните баири. Така че за мене Пирин от Демиркапия на юг е почти непознат.
Колкото и пъти да е бил човек някъде, все може да види нещо ново или нещо старо, но по нов начин, знаете как е.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 5:45 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Е то на х. Пирин няма видимост зарад гората, така че не съжалявай за мъгливото време. Пък от Демиркапия на юг има време да опознаеш. Има за какво да се иде и по оня "санджак". Само здраве и време да има човек.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 5:57 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Айде и от мене някоя и друга снимка от онова хубаво ходене:
Агитката отмаря на Папазгьол, отзад Полежан
Полежан от Папазгьол
Цецо на Папазгьол, отзад склона на в. Сиврия
Катето пред едно от Самодивските (Момини) езера
Ченгелчал от над Демиркапия
Поли, Витя и Гери по камънака над Демиркапия. Посока - Джано.
Гери и Поли. Вляво от Гери се вижда в. Сиврия
Цецо пред Кременските езера, гледка от Джано
Ченгелчал се оглежда в Аргировото езеро, снимка от зелената пътека към Демиркапия. Скъсахме се да я снимаме тая гледка
Утрин при едно от големите Момини (Самодивски) езера. Насреща е лагера ни
Пак оттам, поглед към в. Кралев двор и гребена му към Демиркапийските чукари
Джангала се оглежда в едно от Валявишките езера
Така се печели по едно малко - веселба в х. Гоце Делчев
Последната промяна е направена от dido на Пон Авг 23, 2021 1:25 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Окт 07, 2007 10:40 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
леле леле
монитора, като гледам, си е свършил своята работа
Много хубави снимки, ма май е излишно да казвам. Като гледам и аз добре съм се справила с твоето фото т.е. нямам против да ми го даваш по-често.
друго
- 1-во, много ми харесва дето покрай другите снимки, пускаш и снимки с хора
- 2-ро, много ми харесва като цветове и контраст - третата снимка с Цеци на Папазгьола
- 3-то.. не се сещам
Поздрави
|
|
|
Нед Окт 07, 2007 11:20 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
2-рото е заради поляризиращия филтър, на първите кадри е работил най-добре
|
|
|
Нед Окт 07, 2007 11:23 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Забравих още една добра двойка кадри, за плакнене на окото са, и двата от Папазгьол посока североизток:
|
|
|
Нед Окт 07, 2007 11:30 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
тц, не е само заради поляризационния филтър.. и тревата е хубава, и сянката, и съчетанието на всичко точно в тази снимка... ..
От последната двойка - първия е Но1
Подобен ми е на този с Цеци
|
|
|
Нед Окт 07, 2007 11:35 pm |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Изплакнах очи и аз. Много добри снимки си отбрал градски. Бравос!
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Пон Окт 08, 2007 12:33 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Данке както са казвали братовчедите украинци през 42-ра Очаквам от тебе един родопски разказ, че стана голяма издънка с времето при мене тоя уикенд
|
|
|
Пон Окт 08, 2007 12:47 am |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
Оказва се, че е хубаво така някой да позакъснее с пускането на снимки. Тъкмо вече е отминало след-преходното омагьосване, всеки потънал в работа и изведнъж някой ни връща към хубавите спомени Ама и снимките са яки!
|
|
|
Сря Окт 10, 2007 3:19 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
2-рото е заради поляризиращия филтър, на първите кадри е работил най-добре |
Тъкмо щях да кажа че може би си ползвал филтъра и ти си призна.
|
|
|
Чет Окт 11, 2007 2:17 pm |
|
|
|