Така от снимка не може да се ползва.
Живот и здраве ще ида наесен да разгледам района, вкл разните пътечки.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Сеп 13, 2016 11:24 am
haio
За всички заинтересовани - намерих отговора на въпроса, който поставих в началото на темата
В отговор на писмено запитване, което изпратих към РИОСВ-Бургас ми бе отговорено, че преминаването по пътеката към Нос Коракя не е разрешено
съгласно закона за резерватите и защитените местности тъй като не попада в списъка с одобрените от МОСВ пътеки за туризъм в резервата.
РИОСВ- Бургас се закани да вземе мерки и да прекрати практиката на преминаване по тази пътека от рибари и туристи, каквото и да означава това,
така, че всички четящи този форум, можете да го имате предвид, когато посещавате местността.
Има още една интересна пътека за посещение - към Лъвската глава, където е и крепостта ранули. Засега обаче не съм открил GPX файл да има някъде.
Ходил съм там, но бях без GPS.
Тръгва се от асфалтовия път при разклонението където е отбивката за Бегликташ, но в противоположна посока, и се следва маркировката на дърветата. От тук можете да видите карта, на която е просто загатната:
Ако някой от вас ходи - може да му е полезно, аз самия не съм ги пробвал все още.
Картата е направена от автора на книгата "1001 светилища в Странджа" - Димитър Тонин и има адски много обекти за цяла Странджа - към всеки маркер има и кратко описание. На който му е интересно и планира да ходи в Странджа в търсене на не популярни долмени, руини и т.н. - със сигурност ще му е от полза.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети