Да обичаш да си в планината и нея като цяло е едно ... хората тук в този форум е ясно , че знаят какво е ... Но да я пообиколиш освен пеша и с колело тук таме е мазохистно ... Въпреки това решихме с Радо да тръгнем една сутрин от Самоков към Боровец с колелата ... стигнахме ... хайде да се качим с лифта до Ястребец (Евентуално да спуснем по мусаленска пътека)... качихме се ... Хайде да покараме до хижа Мусала викам аз ... и там отидохме
Добре де - казахме си. - Кажи ми кога ще се качим на връх Мусала с колела ? Никога! Тръгваме - викнахме в един глас!
Някой хора се кръстеха, чужденци се снимаха с нас за спомен (обяснявайки как такова нещо не са виждали) , други хора ни поздравяваха за начинанието ...
Но се качихме за около 3 часа и малко ... (Ястребец-Връх Мусала)
Пихме по 1 чай и поговорихме:
Абе сега пак мъкнене по тоя тесен път с тия стотици хора или да спим тука на Мусала и утре да слизаме? - казах аз.
Радо: - Натам къде можем да отидем? (Сочейки близнаците и язовир бели искър)
Аз: Имаме 4 часа и малко докато се стъмни. И посочвайки група хора, които тръгват към Заврачица добавих: - Давай да тръгваме към Заврачица и там ще спим ?
Радо: - Еми айде ...
И така потеглихме
Прехода през Близнаците, Маришки чал, Връх Манчо не снимахме (пазихме батерии на телефоните) , умората от бутане и носене на колелетата също си каза думата ...
Спускането от Манчо до хижа Заврачица обаче с колелетата (обикновени МТБ-та) обаче си заслужаваше след толкова мъки ...
И най накрая Заврачица
Учудването на хижарите виждайки нашите колелета е ясно. Казаха , че на година имат по някой друг мазохист идвайки "от горе" с колела (но не и от Мусала)
На следващия ден спускането от Заврачица през Марица и Боровец до Самоков също бе доста задоволяващо ... Аз съм дебелака в червено
Сря Окт 05, 2016 11:58 am
starterwrc
Браво, страхотен вело-преход!
Определено си заслужават гледките отвсякъде.
Какво е времето ви на придвижване по целия маршрут?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети