Високи асфалтови пътища около Драма.
Имам следното питане: събрали сме се една весела групичка добри хора и искаме да пообиколим отдавна отлагани планини в близка Гърция в района на Драма и Кавала, но за беда навъди се един колоездач в групата, който иска да кара колело и то не какво да е, ами шосейно, та идеята е да му намерим достатъчно високи и стръмни асфалтови пътища наоколо, за да се измъчи и дай боже, откаже занапред от тези си залитания. Аз се сещам за Боздаг, също Кушница, за където обаче дочух, че има черни участъци по пътя (някой да има идея дали става за шосейка?). Други идеи?
Вто Сеп 20, 2016 3:05 pm
dido
Кушиница става. За черни участъци не се сещам.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Сеп 20, 2016 4:41 pm
igurbev
Това е генерално. Мога да ти дам подробен трак, ако ти липсва такъв.
П.П. сещам се за други подходящи пътища:
- от Сяр към в. св. Илия (Ляля, Лаиляс)
- от Сяр покрай западния скат на Сминица до Долно Броди
- в Бродската планина от Горно Броди до Долно Броди
- планините западно и северно от Ксанти (трябва да се огледа по картите, със сигурност има подходящи високи междуселски пътища)
Последната промяна е направена от dido на Вто Сеп 20, 2016 4:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Имам следното питане: събрали сме се една весела групичка добри хора и искаме да пообиколим отдавна отлагани планини в близка Гърция в района на Драма и Кавала, но за беда навъди се един колоездач в групата, който иска да кара колело и то не какво да е, ами шосейно, та идеята е да му намерим достатъчно високи и стръмни асфалтови пътища наоколо, за да се измъчи и дай боже, откаже занапред от тези си залитания. Аз се сещам за Боздаг, също Кушница, за където обаче дочух, че има черни участъци по пътя (някой да има идея дали става за шосейка?). Други идеи?
На път от Боздаг към Сѣръ минахме по един къдрав планински асфалтов път през планината Змийница (Смийница, Сминица, Серски Боздаг), с много изкачвания и слизания (Kato Nevrokopi --> Perithorio --> Kato Vrontou --> Serres). Разстоянието по права линия е към 40 км, но със завоите е бая повече. Пътя се качва на около 1000 м височина, в ниското е 400 м, има хубави гледки в билните участъци. Движение почти нямаше в неделен ден.
Вто Сеп 20, 2016 4:52 pm
igurbev
Супер, благодаря!
Гледах ги в гугъла и особено ми хареса това качване към ски центъра Лаиляс. Малко криво идва, че групата с колата ще се движи по линията към Кавала, но ще го мислим някак.
Вто Сеп 20, 2016 5:18 pm
dido
Да отбележа, че двата пътя имат късо съединение при заличеното село Баница, където е убит Гоце Делчев.
Демек можеш да направиш врътка Сяр-Лаиляс, връщане до късото при Баница, после покрай западния скат на Сминица и слизане към Долно Броди. Оттам можеш да избиеш към Елес (Охиро). След Охиро качване до Гюреджик (Гранитис) и безкрайно спускане до Драма. От Драма - колко е до Кавала
На шосето между Долно и Горно Броди често изкачат големи кучища, които "пазят" стадата, и се хвърлят върху преминаващите возила. Другарят колоездач да го има предвид ако ще върти педали там.
На мен ми се е случвало 3 пъти да ми връхлитат - 2 пъти малко преди разклона за Горно Броди (ако се идва откъм Долно) и 1 път в местността Зиляново - над Долно Броди.
И още нещо. По това време има много ловци из Боздаг и Кушиница.
Това с кучищата забелязах и аз при предишното приключение около Мецово. От основните проблеми си е.
То тук достатъчно е и на Гугъл мапс да се загледаш, за да видиш как стоят нещата.
Дидо, тоя път през Баница изглежда черен на стрийт вюто.
Вто Сеп 20, 2016 9:58 pm
dido
Бях останал с впечатление, че е 2-3 км, което е ок за бутавела. Излезе 7 км по точни сметки Все пак, знаеш им качеството на черните пътища - прецени дали няма да стане за каране ако излезе добър.
Вто Сеп 20, 2016 10:45 pm
igurbev
Абе и 500 метра не е ок за 23мм сликове на 8 атмосфери.
събрали сме се една весела групичка добри хора и искаме да пообиколим отдавна отлагани планини в близка Гърция в района на Драма и Кавала, но за беда навъди се един колоездач в групата, който иска да кара колело и то не какво да е, ами шосейно, та идеята е да му намерим достатъчно високи и стръмни асфалтови пътища наоколо, за да се измъчи и дай боже, откаже занапред от тези си залитания.
Не само че не се отказва ами и "болестта" му се задълбочава... Нещата дето направи са трудно приемливи от нормален колоездач,дето обикаля града и навива 10-на-15 км дневно
Ей го на една от срещите със съпортващата група
А докато той въртеше ние пообиколихме пеш Боздаг-в.Пророк Илия
И Кушиница-в.Мати
Третата планина май беше нещо като Маникой в върха-нещо с Мавро...абе Черни връх тъй като изходния пункт беше много ниско-около 450м.н.в. а времето беше вече обяд,пътищата бяха с безкрайно дълги серпентини и без подсичащи пътечки(оправдавам се)стигнахме само до място дето се виждаха билата(около 1100м)
и се върнахме ето тук
да си гледаме Щудер и Фалакро в компанията на горепоказаното тенеке
Вто Сеп 27, 2016 6:41 pm
Тодор
Третата планина се казва Смийница или Серски Боздаг, по гръцки Меникио. Първенецът и има традиционно име Карагьоз гьол, по гръцки Мавромата.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети