Чудя се как да използвам акумулаторните батерии, които вече не ползвам за нищо и това е единственото, което намерих в България...
Затова питах за мнение, иначе от чужбинария лесно ще поръчам нещо, но ми идва на цена колкото качествена power bank и малко се обезмисля упражнението, по-добре да ги хвърля тия батерии в тоя случай
Качествен "power bank" - Xiaomi Mi 20000mAh Mobile Power Bank - на цената на осем качествени батерии.
Само дето като се появи в наличност много бързо се изчерпва.
В кутийката освен елементи трябва да има и електроника, която да осигурява заряда на телефона.
В тази, която си намерил силно ме съмнява да има някаква а и да има за 4лв не мисля, че ще бъде по-различно.
Има разни такива кутийки в али експреса доста под 70лв но и над тези 4лв.
Колко надеждно ще работят и колко добре са направени е трудно да се каже преди да пристигне
Качествен "power bank" - Xiaomi Mi 20000mAh Mobile Power Bank - на цената на осем качествени батерии.
В еб..к.беге има тип, който продава Xiaomi.
Отзивите по нета са, че са оригинални и качествени.
Анкер също са много добри (това вече съм тествал) но за съжаление няма толкова голямо предлагане в беге.
И са по-скъпички от Xiaomi.
По-горе колегата доколкото разбирам се опитва просто да вкара в употреба елементи, които вече не ползва.
Дори и да приемем, че елементите са здрави, пак трябва нещо по-сериозно около тях.
Не мисля, че в неговият случай си струва да се занимава с тях.
Ако му трябва пауър банка - по-добре точно такава а не импровизация с чаркове.
Сря Юли 13, 2016 12:33 pm
loudidd
Esper написа:
Ристо Туристо написа:
В еб..к.беге има тип, който продава Xiaomi.
Отзивите по нета са, че са оригинални и качествени.
Анкер също са много добри (това вече съм тествал) но за съжаление няма толкова голямо предлагане в беге.
И са по-скъпички от Xiaomi.
По-горе колегата доколкото разбирам се опитва просто да вкара в употреба елементи, които вече не ползва.
Дори и да приемем, че елементите са здрави, пак трябва нещо по-сериозно около тях.
Не мисля, че в неговият случай си струва да се занимава с тях.
Ако му трябва пауър банка - по-добре точно такава а не импровизация с чаркове.
Привет, потвърждавам, че с такава кутийка за АА батерии, която бях посочил по-горе не става зареждане на нещо през usb, тествах, не работи. Пoне при мен е неуспешен засега опитът да си ползвам АА акумулаторните батерии за устройства, които се зареждат през usb (или поне не е рентабилно да взимам устройство/кутия, с което да ги ползвам, което ще струва колкото power bank...
Ако човек ползва предимно АА (аз), зарядно, което от време на време може да се ползва като пауър банка е не лош вариант.
Не че имам такова.
Ползването на АА елементи главно за пауър банка е много непрактичен вариант.
С такава кутийка е направо неработещ.
Работещият струва колкото пауър банка.
Имам малко понятие и от електроника и не ми е необходимо дори да минавам през тест.
Е нищо... Похарчил си пари, колкото за кутия цигари
Съб Юли 16, 2016 11:28 pm
neillmakoli
Вече използвам зарядно със соларна батерия. Зареждането му в планината е доста бързо през лятото.
Някой да сподели конкретни лични добри впечатления от соларна powerbank (марка и модел), която е носил/още носи в планините и му е вършила работа (зареждала се е от слънцето и после му е зареждала устройства)?
Чет Юли 21, 2016 9:17 am
bebo79
Някакви качествени батерии AAA да препоръчате за челник,искам нещо което да кара колкото се може по дълго ?
didogen написа:
Презареждаеми или не?
Поръчах си 2 челника на Black Diamond
Втория челник е от новите Black Diamond Spot - 200 Lumen , искам да го тествам с най добрите батерии колко време ще издържи, за тези челници не знам дали презареждаемите ще вършат толкова ефективна работа и дали ще светят по добре и по дълго от другите,въпроса е само да не скапват челниците.
Смятам да тествам и Energizer Ultimate Lithium само да не знам къде продават такива във София.
Пет Сеп 02, 2016 6:13 pm
BlackAdder
loudidd написа:
Някой да сподели конкретни лични добри впечатления от соларна powerbank (марка и модел), която е носил/още носи в планините и му е вършила работа (зареждала се е от слънцето и после му е зареждала устройства)?
Не са ми лични впечатленията, но мога да ти кажа, че тези соларни powerbank, които се появиха в последните години са непрактични за туристически цели. При идеални условия - ясно небе и поставена перпендикулярно спрямо слънцето, тази соларна клетка ще даде около стотина милиампера ток. Съответно за да заредиш акумулатора ще е необходимо да я държиш дни наред на слънце.
bebo79 написа:
Поръчах си 2 челника на Black Diamond
Втория челник е от новите Black Diamond Spot - 200 Lumen , искам да го тествам с най добрите батерии колко време ще издържи, за тези челници не знам дали презареждаемите ще вършат толкова ефективна работа и дали ще светят по добре и по дълго от другите,въпроса е само да не скапват челниците.
Смятам да тествам и Energizer Ultimate Lithium само да не знам къде продават такива във София.
Няма причина презареждаемите да ти скапят челника. Какви са им режимите на тези BD и по колко време им дават да светят?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети