Фотописа ми за Е4, 2016
Здравейте, споделям снимките ми от Е4:
ден 1 - Витоша - Драгалевци - з. Смильо
ден 2 - Верила - з. Смильо - Клисура
ден 3 - Рила - Клисура - х. 7-те езера
ден 4 - Рила - х. 7-те езера - з. Орловец
ден 5 - Рила - з. Орловец - х. Рибни езера
ден 6 - Рила - х. Рибни езера - х. Македония
ден 7 - Рила - х. Македония - Предел
ден 8 - Пирин - Предел - х. Яворов
ден 9 - Пирин - х. Яворов - х. Вихрен
ден 10 - Пирин - х. Вихрен - х. Горски рай
ден 11 - Пирин - х. Горски рай - х. Попови ливади
ден 12 - Пирин - х. Попови ливади - х. Славянка
ден 13 - Алиботуш - х. Славянка - х. Извора
Траковете ми, както и тези на Ники (Николай Райчев) и Тони (Антоанета Петрова), може да свалите от тук. Ако някъде видите на пръв поглед нелогични отклонения, близо до пътеката, то най-вероятно съм се отбивал да търся геокешове
Тъй като спането в Клисура е проблемно, може би ще е полезно да спомена, че спахме в Лидаровата къща (N42 19.229 E23 21.465) за по 15 лв на човек. Много уютно място, препоръчвам. За контакти - Любо, 0885 637125.
Слизането към х. Мальовица ми се стори безсмислено и безинтересно, за това минахме през вр. Орловец, като вечерта спахме на з. Орловец. На другата сутрин качихме Ловница, Купените и Попова капа, след което без пътека се спуснахме към Поповокапските езера, където отново се включихме в червената маркировка. Това е единственото по-голямо отклонение от маршрута. Задължително е да спомена, че качването на Орловец, през Петлите е опасно и не го препоръчвам, особено с тежки раници! Бъдете много внимателни, ако все пак решите да минете от там!
Другото по-малко съществено отклонение бе от Предела до х. Яворов. За да спестим 400 м положителна денивелация минахме по асфалта и после по жълтата маркировка.
Сря Авг 31, 2016 4:56 pm
Митак
Антоанета Петрова да не е директорката на ботаническата градина към БАН?
Сря Авг 31, 2016 6:56 pm
an_toanet
Не е
Сря Авг 31, 2016 8:15 pm
Alina
Прекрасно. Заплювам си го за другото лято, между многото други неща.
Имам един въпрос - Орловец. Наистина ли е толкова трудно, колкото изглежда на снимките? За хора без катерачни умения, но с малки раници, възможно ли е да се качат до там?
Благодаря ви, че покрай вас преживях и аз тези чудни емоции.
Сря Авг 31, 2016 10:35 pm
lubitel
Зависи откъде ще се качвате на вр. Орловец: от заслона, няма проблеми; през Петлите, обаче, накрая, току под Орловец има няколко неприятни и опасни! места, където има катерене по скалите. С повишено внимание и от хора, нямащи страх от високо, може да се премине.
Тук съм описал разходката ни: цък
Сря Авг 31, 2016 11:54 pm
Veli
Alina написа:
Имам един въпрос - Орловец. Наистина ли е толкова трудно, колкото изглежда на снимките? За хора без катерачни умения, но с малки раници, възможно ли е да се качат до там?
Възможно е, но не е препоръчително. Прехода от х. 7-те езера (от където най-вероятно ще идвате) до Орловец е дълъг и натоварващ. За капак трябва да се изкачи самия Орловец. Има няколко доста неприятни момента в изкачването, не само прагчето. Следва доста стръмно спускане по един улей към БАК, където трябва да се надявате да има места. Водата на БАК е долу на ез. Бисквитката, като цяло денят е безводен. Не бих ви посъветвал да минавате от там, има доста въпросителни... Успех, Е4 е страхотно приключение!
Здрвей Veli, адмирации за хубавите снимки! Дойде и реда на Е4 и моя план почити съвпада с твоя маршрут който ти си минал. Според траковете на предела май не сте спали на х. Предела. Стигате до една сграда и до колкото можах да видя е някакъв хотел ли или къща за госри. Ако може да ми пишеш накаква по-подробна информация какво е това и някакъв тел. за връзка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети