планираме изкачване на в.Ботев по празниците: х.Добрила - заслон Ботев - в.Ботев - х.Рай - гр.Калофер.
Искам съвет дали един golden retriever би се справил с прехода. Преди 2 месеца го качих на в.Вихрен, без да познавам маршрута, и на слизане от върха (по посока Кончето) към Казаните, си разрани задните лапи. Труден беше и прехода по билото от х.Вихрен до Тевно езеро, особено в участъците с морени.
Няма датие никак лесно и по тоз маршрут особенно по Купените -ще трябва даго поносиш.
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!!
Чет Сеп 10, 2009 3:04 pm
jorji
моя негодник се катери навсякъде..
зависи колко е свикнало кучето.
Чет Сеп 10, 2009 4:43 pm
makaroni
С "носенето" е много трудно, щото тежи поне 35 кг.
Колкото до планинския му опит:
- има 5-6 качвания на Черни връх (през Железница) със слизане по Лалето (и в зимни условия) и към Симеоново;
- 4 дневен поход в Пирин: качване на в. Вихрен - х.Вихрен - заслон Тевно езеро (по билото) - х. Демяница. Тук имахме проблем с лапите му - разраниха се от опитите му да прескача по големите камъни и се наложи да го пренасяме на няколко места по билото към Тевно.
Преди 2 седмици му купих "чорапи/ботуши за куче" и дано те помогнат по камъните, но ме притеснава, дали по маршрута ни има много тесни и отвесни участъци от пътеката, по които се минава само в режим 4х4 (т.е. катерене или лазене на 4 крайника).
Чет Сеп 10, 2009 5:32 pm
jorji
Някои непроходими за кучето места може да ги заобикаля отдалече,
зависи какви са препятствията.
Точно за гореспоменатия маршрут според мен няма проблеми.
Чет Сеп 10, 2009 5:57 pm
Jonnie_Walker
Моето хъски до сега съм го качвал на в. Мусала, в. Вихрен, Черни Връх за момента никъде не запецна. Пък ще видим, но найстина съм свикнал да ходя с него навсякъде. Знам, че ако стане нещо то би се жертвало за мен, така, че не ме интересува ако трябва да го нося дори километри!
_________________ Take the first step and keep walking
Пон Окт 05, 2009 9:58 pm
makaroni
Дано не ти се налага да го носиш, защото ние трябваше да го правим през морените в Пирин - никак не беше лесно.
Затова в Стара планина не рискувахме - на х. Добрила ни казаха, че през Купените животно не може да мине и по-добре да подсечем - в. Амбарица и Купените. Така и направихме. Срещнахме се с останалата част от групата преди Костенурката.
От в.Ботев до х.Рай не сме имали проблеми със слизането.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети