въпрос за тази пътека покрай х. Певците - http://www.kade.si/#map=16/2746304.58/5266980.27/0
Дали има начин да се мине през поделението на ВМЗ към Иганово или трябва да се заобиколи по черните пътища, описващи периферията на поделението?
Ако въобще е забранено минаването, както се съмнявам - дали целия периметър е опасан с ограда - да я вкараме в картата?
Цялото е опасано. Може и през Иганово. Може и през Кърнаре. През кърнаре е по хубаво. Има красив кът за отдих. През Иганово има един участък, където няма път покрай оградата и се върви по обрасла пътека през гората. Не е приятно
Съб Авг 13, 2016 1:41 pm
dido
Мерси. Това без път към Иганово ще да е СИ-участък на периметъра - на снимките е неясно дали там има черен път.
Дидо, я недей да ходиш около Иганово, че не е безопасно, откакто стана големия фойерверк. Знае ли човек къде какво е хвръкнало. Аз от тогава не се мяркам там. Другата опасност са слатинските(и не само) цигани, ако оставяш колата някъде.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сега го разгледах. Няма да ти свърши работа. Вървяхме от Кърнарското ханче към Иганово. При пресичането на Ибче дере има кът за отдих с чешма. Ето тук където пътеката пресича дерето http://www.kade.si/#map=19/2744692.84/5267818.56/0
После се излиза на пътя покрай складовете. Има широк път от северната му страна до мястото където на север излиза асфалтов път към планината - ето тук http://www.kade.si/#map=19/2746404.52/5266559.43/0
Тук съм направил последната снимка как влизаме в шубрака и пресичаме потока Кюп дере. Помня, че се вървеше покрай оградата по нещо като стар коларски път - много корозирал и изцяло покрит с драки. Минахме над него но без пътека. Накрая излязохме на пътя след оградата, както е даден на картата http://www.kade.si/#map=18/2747414.38/5265869.53/0
Не ти трябва тази пътека - дали е пътека не знам. Гадно е. Ако ще се ходи към х. Певците най-добре през Кърнаре. Ходише ми се до складовете нагоре но не остана време. А пътя беше много добър, както и този покрай оградата
Най-добре колата да се остави на Кърнарското ханче
Пон Авг 15, 2016 3:39 pm
dido
Ясно - това съм нарисувал и сега. Оградата ще излезе като ъпдейтнем изгледа след някоя и друга седмица.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Авг 15, 2016 4:15 pm
Antoon
Аз съм слизал от Певците през октомври 2009г. До обекта слязох близо до мястото, съдето излиза асфалтовият път, който влиза в планината посока север. От там поех на изток по коларския път, описан от Димо. Тогава си беше проходим, но не в такова добро състояние като продължението му на запад към Кърнаре. В един момент пътят нещо се изгуби, но продължих покрай оградата през рядка, проходима гора, като не съм се отдалечавал на повече от 50 метра от оградата. Завих покрай нея на юг и в един момент се появи черен път. По него стигнах до асфалтовата отбивка от обекта до подбалканския път, където ме взе на стоп работник от обекта. Мълчеше като риба на въпросите ми какво правят вътре, а аз бях леко ядосан, защото на картата на троянските картографи, с присъщата им военна секретност, обектът не беше обозначен и аз наивно си мислех, че ще мина през полето до подбалканския път. В последствие пообиколих на няколко пъти района и всеки път ме напушваше смях колко неинформиран съм бил. Там си е полувоенна зона, то не са полигони, складове и т.н. В общи линии мисля, че Мислещият е прав, в близко бъдеще там не е за обикаляне.
Пак ще кажа, че беше преди седем години, но нямам спомен да е било трудно проходимо, само досадно дълго, но от тогава явно се е изменило.
Пон Авг 15, 2016 8:46 pm
ПАВЕЛ
Antoon написа:
Аз съм слизал от Певците през октомври 2009г. До обекта слязох близо до мястото, съдето излиза асфалтовият път, който влиза в планината посока север. От там поех на изток по коларския път, описан от Димо. Тогава си беше проходим, но не в такова добро състояние като продължението му на запад към Кърнаре. В един момент пътят нещо се изгуби, но продължих покрай оградата през рядка, проходима гора, като не съм се отдалечавал на повече от 50 метра от оградата. Завих покрай нея на юг и в един момент се появи черен път. По него стигнах до асфалтовата отбивка от обекта до подбалканския път, където ме взе на стоп работник от обекта. Мълчеше като риба на въпросите ми какво правят вътре, а аз бях леко ядосан, защото на картата на троянските картографи, с присъщата им военна секретност, обектът не беше обозначен и аз наивно си мислех, че ще мина през полето до подбалканския път. В последствие пообиколих на няколко пъти района и всеки път ме напушваше смях колко неинформиран съм бил. Там си е полувоенна зона, то не са полигони, складове и т.н. В общи линии мисля, че Мислещият е прав, в близко бъдеще там не е за обикаляне.
Пак ще кажа, че беше преди седем години, но нямам спомен да е било трудно проходимо, само досадно дълго, но от тогава явно се е изменило.
Едва ли има военен завод в света, през територията на който да има проходим туристически маршрут. Като ученици в края на 90-те това беше един от обектите, в които "карахме стаж". Всеки един от нас се е подписвал да пази "държавна тайна". Както и всеки един от работниците го прави в момента. Въпреки, че всяко уважаващо себе си дванадесет годишно иракчанче е наясно с устройството и действието на повечето от "играчките", предмет на тази "държавна тайна".
"Едва ли има военен завод в света, през територията на който да има проходим туристически маршрут."
Така е, не съм и очаквал, че може да се мине през военен завод. Но не съм и очаквал, че на специализирана туристическа карта, с реномиран издател, на мястото на военния завод ще има поле и пътища, без да е нанесен самият завод. А аз там на стаж не съм ходил, и нямаше как да знам какво има в полето. Ама то аз съм си крив, да бях погледнал Гуугъл... След това вече редовно го правя, така се учи човек.
Сря Авг 17, 2016 11:42 am
dido
Искам да избегна точно тази неяснота в картата BGMountains.
Дотук имаме полигон тип "военно поделение". Вътре сме нарисували разни пътища, видими от Гоогле и те могат да заблудят слизащия, че оттам се минава. След като добавим ограда, възможностите за объркване ще изчезнат.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Авг 17, 2016 12:34 pm
Antoon
И аз така го разбрах, макар, че на bgmount трудно би станала грешка, защото обозначението на обект с военен характер е много ясно. А ограда си има плътна, дали не беше и двойна. От вътрешната й страна има път, по който обикаля моторизирана охрана.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети