И аз да се отчета с Атласките планини...Няма да се спирам подробно, Valio доста е написал, а ние минахме през същите места като Niksi. Планината е доста интересна, разлята една такава вълнообразна. На 3000 метра растителност почти няма, само трънаци, много красиви и малко трева. Бях в края на август, сухо, сняг вече нямаше. До върха е сипей, на места доста неприятен за ходене, особено на слизане . На върха беше доста студеничко, въпреки жегите в ниските части, духаше и вятър. Направи ми впечатление заслона, който е на малко повече от 3000 м.. Много добре стопанисван, чисто, храна, топла вода...у нас рядко съм срещала толкова приветливи места. И да знаете, оставила съм на върха Българска паричка, за да може още много от вас да го посетят! И няколко снимчоци...
Пон Сеп 28, 2009 9:52 pm
Niksi
Това лято Тубкал не е страдал откъм българско внимание явно.
Много си пестелива...и откъм думи, и откъм снимки..
Какъв ви бе точно маршрута ? Дай повече снимки да видим - линк към албум..и т.н.
П.С: Да не си била с Емо Дългия..?? И те по-това време бяха из района.
По-здрави... и до-скитане..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Съб Окт 03, 2009 2:52 pm
irina
Да, с Емо бяхме. 28 човека се качихме от нашата група...верно си беше голямо нашествие Не съм писала подробно за да не се повтаряме, ти доста снимки си качил. От Имлил се качихме до заслона и на другия ден сутринта..към върха. Иначе из Мароко маршрута почти съвпада с твоя.
Цитат:
Направи ми впечатление заслона, който е на малко повече от 3000 м.. Много добре стопанисван, чисто, храна, топла вода...у нас рядко съм срещала толкова приветливи места.
Цитат:
От Имлил се качихме до заслона
И мен ми прави впечатление, че споменаваш заслон...
Аз знам само за две хижи /на около 3200 м./, разположени една до /над/ друга - изходни точки за изкачването на Тубкал. На заслон в целия масив на Тубкал не съм попадал. Дали тях визираш като заслон, или друга сграда имаш предвид ?
По-здрави..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Нед Окт 04, 2009 4:30 pm
irina
За тези сгради става въпрос. Аз разбрах, че са заслони...ама може и да греша Те на хижи си приличат Да не би това по-старото, горното да е заслон.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети