Алексйо написа:
Цитат:
обаче бях сама
Защо сама???
Прекрасни снимки!
Мерси
Защото всички моите приятели отказаха пред похода. Поради работа ми този път не знаех, кога имах свободно време и не можах да поканя другите. Само преди два дена пред похода реших точно, кога отивам
Обикновено отивам на поход с поне един човек от приятелите ми и предпочитам да ходя по този начин. По-рядко да ходя в планини сама, но и така понякога се случва.
firefox поздравления за хубавото дамгосване Много изразителни снимки, какво е фотото, ако не е тайна?
Сря Юли 13, 2016 3:51 pm
Лари
Из горския свят сред пръски водопадни...
На 02 и 03.07.2016 г. се помотахме основно из планината Беласица,
като по-специално се разходихме до пет водопада, разположени по течението на река Камешница...
На 09 и 10.07.2016 г. отново се сблъскахме очи в очи с дивото, свободолюбивото, водопадащото и красивото,
но този път в Стара планина и по-специално в района на Пенчовска планина, дял от Калоферска...
На Мальовица
Най-после с дъщеря ми на сериозен връх
Еленино езеро с Орловец
Орловец с Петлите
Нед Юли 24, 2016 3:10 pm
Лари
Най-северните Пирински траверси...
На 23 и 24.07.2016 г. се поразходихме из една от най-чаровните части на Северен Пирин по следните маршрути:
Първи ден: Хижа "Яворов" (1750 м) - заслон "Бункера" (2000 м) - вр.Окаден (2475 м) - Суходолско езеро (2309 м) - Суходолски превал (2541 м) - връх Албутин (2688 м), нощувка на около 2572 м.
Втори ден: Кривата соспа (Стефан и Илко - 2550 м) - кота 2545 м (Стефан и Деси) - ръба между Албутин и Каменишки връх - Каменишки връх (2532 м) - Даутов връх (2597 м) - Безименен връх (2596 м) - връх Плешки (2547 м) - връх Пирин (2593 м) - Даутово езеро (2338 м) - Бела река (1898 м) - начало на пътеката, изкачваща се по Окаденски рид (1735 м) - Окаденски рид (1844 м) - хижа "Яворов" (1750 м).
Поздравления на цялата чета за хубавото ходене. Чудно красиви места около Бела река, как ли е било с намирането на вода във високите части ....
Съб Юли 30, 2016 9:11 am
Лари
Благодаря. Наистина добро ходене се получи.
С водата беше доста проблематично. Към Даутово езеро не се оттичаше вода, ние имахме малко, която ползвахме доста пестеливо.
Чак на Бела река се напихме и утолихме жаждата...
Миналата неделя 24.07.16 еднодневно:
с.Тъжа (от края на асфалта, където беше колата) - х.Русалка - Бабска екопътека - вр.Голям Кадемлия, слизане от север до подножието на вр.Росоватец и оттам на запад до Смесите и покрай Кадемлийското пръскало до с.Тъжа при колата.
ПП Големи благодарности на Plamen K за фотопътеписа:
който ми беше пътеводна светлина и благодарение на който успях да кача вр.Голям Кадемлия от Бабската екопътека.
ППП Модераторите ако решат за нужно могат да преместят поста ми на друго място (във връзка с темата "За темата "Къде се мотахте последно?"" - понеже не разбрах къде точно да пиша).
Пон Авг 01, 2016 8:29 pm
ДИАНА
РИЛА
Петък - Събиране на хлад на Семково.
Събота - Кръгчето: Семково – местността Карааланица – Карааланишки циркус – Карааланишки езера -
Канарата – Павлев връх – Карааланица / Черна поляна- 2716 м. н.в. - Аладжа слап и през Кадиин гроб – към Семково.
Времето издържа, въпреки че облаците пускаха по някоя капка дъжд.
Вече го знаете, че даже и по високо в Рила това лято е голяма суша!
Неделя – На хижа „Семково“ край езерото и при мечките на Бриджит Бардо в Парка.
Ще гледам да споделя разни впечатления и вълнения, щото има такива.
Но, най-важното е, че съм мнооого щастлива!
П.П. Вчера повече от час дремахме на терасата на хижата и на съседната маса видях познато за мен момче - ivailo.hr.
Викам си, че той Ивайло все към Родопите гледа, чак път да е той на Семково?
Не го попитах и сега ме е много яд!
Ей, затова е казано: Планина с планина се не среща, а човек с човека се среща!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Пон Авг 01, 2016 9:00 pm
ivailo.hr
около х. Семково
Потвърждавам публично - аз бях на терасата на х. Семково в неделя следобед. Ама като не си нося значката от форума, хората ме подминават...
С приятели имахме годишнина и я отбелязахме там подобаващо. Аз бях на автопилот и блуждаех през повечето време и да - вярно гледах все на югозапад. Събирах си мислите за предстоящото ходене там, което наближава.
Вто Авг 02, 2016 9:22 am
d_genov
Петък и събота миналата седмица - качихме връх Дено от Боровец, спахме на палатка близо до хижа Мусала и на другия ден се качихме да чистим на вр. Мусала. После обратно до Боровец
Имахме известно лутане из клековете към вр. Гроба, но в крайна сметка върхът остана недостижим, изобщо не е проходимо натам.
В събота се мотнахме ето тук:
Лекичко се покатерихме на връхчето - 100-200м глиганинг с всички екстри: Стръмно както си се вижда, Млада и никога не прореждана иглолистна горица, след горицата плътен малинак над метър и половина с гарнитура от коприва, шипки и големи паднали дървета, които на картинката няма как да се видят. Накрая наградата - 360 градуса панорами и още нещо...
Още нещото на ниското, разбира се
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети