Автор |
Съобщение |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
Попина лъка - разходки, бира и кюфтета |
|
Поредния слънчев ден не беше за изпускане и в събота решихме да направим малка разходка из Санданския край. Палнахме возилото и в 7:30 запрашихме към Попина лъка. Когато стигнахме там нямаше жива душа. Народа се изпокрил! Само едно куче дотърча отнякъде махайки опашка. Взехме го с нас да ни прави компания и тръгнахме към х. Беговица. Пътечката е много приятна в сянката на гората и не много стръмна. В това време се ходеше идеално.
Единствения минус на маршрутчето е, че не е много обзорно, но едното за сметка на другото. Към обяд бяхме горе и се намятахме в ресторанта. Подкарахме супи, кюфтенца, бирички и т.н. На хижичката в момента се правят и нови бунгала – ще стане работата. Щракнахме се за спомен със Синаница, разменихме няколко думи с идващи отдолу, взехме си кучето и айде надолу.
На Попина лъка срещнахме някакви хора, които говореха на странен език. Питаха за водопада. Отведохме ги да го видят. Хареса им, но имаха страх от високото и какво видяха не знам, понеже се отдръпнаха бързо. След няколко думи ингилизки и жестове разбрахме, че са от Малта. Симпатични хора бяха и само хвалеха България. Голяма красота било. Дали наистина така мислеха при положение, че тъпчеха сума ти боклуци разхвърляни наоколо не знам. Впечатление направиха и онези бръмчащи машинки на 4 колелца, които са се пръкнали и тук. Явно ще има тормоз!
Решихме да довършим биропиенето в Сандански. Люснахме се в парка край езерото и засмукахме в жегата – 31 градуса беше температурата. Зяпахме шараните и Синаница и пиехме. Дойде един приятел от Сандански, с който обсъдихме санданските работи. Жега не жега, дойде време и да се прибираме. Орводихме прозорците на колата да охлажда и така се прибрахме в Неврокоп.
Този път снимах малко и затова качих само 10 снимки на ->
http://oreliak.e-psylon.net/index.php?item=photo&action=photos&gallery_id=53
|
|
|
Пон Окт 01, 2007 11:28 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
аа, снимките мноо готини
.. да те питам нещо, Ники. Кога ще вземе да пиеш бира с нас, някъде из баира .. вече започвам да се чудя
|
|
|
Пон Окт 01, 2007 10:43 pm |
|
|
Speedy
|
|
|
Знам ли кога ще се видим пак по тия баири! Ще се измисли нещо. Вкарал съм една оферта аз на Дидо за Даутов връх и ако има убаво време може да се спретне едно биропиене на х. Яворов. Само да не се натаралянкаме, че маршрута дето умувам ич не е лек!
|
|
|
Вто Окт 02, 2007 10:33 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Ооо, за Даутов връх е ОК ама искам да е от в. Пирин по билото до Суходолския превал. Никси, дето се регистрира вчера - човека с хондата около краката - също е много мераклия, таман говорихме оня ден за този маршрут.
|
|
|
Вто Окт 02, 2007 10:40 am |
|
|
Speedy
|
|
|
Тъй. Убаво викаш от в. Пирин, но мисля си няма да стане. Качването до в. Пирин е дълго и тежко, а после има клекинг до Безименен преди Даутов. От там до Суходолския превал и после слизане на Яворов ще ни излезе душата, а деня е къс вече и някак си няма да стане работата си мисля.
Моята идея е следната: Събота примерно придвижване до х. Яворов, църпърене и спонч. После ставане по тъмно, качване на Суходолски превал и от там на Даутов връх. От там през Даутово езеро, Ушиците и Бела река затваряне на колелото с х. Яворов и слизане на Бетоловото. Пусти къс ден да му се невиди. Трябва да го премисля малко.
|
|
|
Вто Окт 02, 2007 11:02 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Така да е. Ходенето около в. Пирин ще го оставим за друг път тогава
|
|
|
Вто Окт 02, 2007 11:33 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
ммм.. Даутов връх, суперско
а биропиенето е полезно, аз май трябва повече да тренирам, че да успявам навреме да изпивам бирата и да не бавя останалите, а най - вече да не ми я допиват
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 12:22 am |
|
|
dobrudjan4e
|
За бирата.... |
|
Не се притеснявай. Нали знаеш приятел в нужда се познава, винаги съм готов да помогна с доизпиването .
А за ходене до Даутов връх бройте и мен .
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Сря Окт 03, 2007 8:34 am |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
|
|
Пусти къс ден да му се невиди. Трябва да го премисля малко. |
Като не стига денят не може ли да се измисли с преспиване някъде на палатки?
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 10:12 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Бе сигурно може, Speedy да каже де. Като за начало ше му намерим едно място у палатка де...
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 10:45 am |
|
|
Speedy
|
№ 1000 |
|
Ако работата закъса може и палатка да се опъне, ама трябва някой да я носи. Аз не разполагам с такава. Само чувал.
Между другото по маршрута има едно люто стеснение по билото дето е кофти малко за голяма раница, а и някой ако има страх от високо също не е препоръчително.
Последната промяна е направена от Speedy на Сря Окт 03, 2007 11:32 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Окт 03, 2007 11:30 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Бе палатки намират се, даже май носим повече по принцип - винаги има няколко места в повече за спане.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 11:32 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
Ники ..за палатки наистина няма проблем
колко е люто това стеснение за което споменаваш? дай някакъв пример - в смисъл с нещо познато
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 12:07 pm |
|
|
Speedy
|
|
|
Ами какъв пример да дам!?!? Може би нещо от сорта на "Трионите" между 2-те Мусали. Това е най-близко до това, за което говоря. Но не е точно такова. Има някаква прилика само. Лани гонехме една раница там, щото се юрна надолу към Невързумския циркус.
|
|
|
Сря Окт 03, 2007 12:16 pm |
|
|
|