Как да се подготвим за поход? Съвети за начинаещи планинари
Здравейте! От известно време качвам планини и от опит... си изстрадах някои грешки Затова реших да помогна на начинаещите планинари и да напиша една събирателна статия със съвети
Ето, за начинаещите планинари, к'во да правят в тия планини
Така при мен поне се отваря, лека но приятна статия!
Сря Юли 27, 2016 12:45 am
Vodenicharskim
НепромОкаем се пише с "О".
Полезна статия
Сря Юли 27, 2016 9:09 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Как да се подготвим за поход? Съвети за начинаещи планин
kyovev написа:
Здравейте! От известно време качвам планини и от опит... си изстрадах някои грешки Затова реших да помогна на начинаещите планинари и да напиша една събирателна статия със съвети
...
Целите на настоящата тема какви са?
Може ли да се дава мнение и критика за събраните съвети, за да стане страницата още по-хубава и по-полезна?
Един от първите съвети - "Ако походът е еднодневен, носете поне два литра вода със себе си." - ми изглежда неправилен.
Може би по-добре би било: "Ако излетът е еднодневен, пийте поне два литра вода по време на излета".
Защото думите "еднодневен" и "поход" някак не се комбинират удачно... Еднодневен излет е вече друго.
Успех в начинанието! Наистина има нужда от такива страници със съвети, стига да са правилно поднесени.
Сря Юли 27, 2016 9:51 am
vladofff
Аз пък не съм съвсем убеден, че може да се дават универсални съвети.
Моят опит сочи, че препоръките могат да се изменят до да кажем 10 или 20, съвсем различни, в зависимост дали еднодневния поход/излет се прави в ниска или висока планина, с подготвени или неподготвени, с разнородна или хомогенна група, сами, в мокро или сухо, с вятър или без вятър, в различен сезон, по маркиран път или напосоки, с познаване или непознаване на терена, с добра или лоша екипировка.... изобщо става мазало.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети