Благодарност към организаторите на това страхотно събитие! Преживяване, което е неповторимо, поне до следващата година Иначе статистиката е интересна, при сравнение с миналогодишната - откъм пешеходните участници имаме еднакъв брой стартирали (60) и завършили (42), и за 2015 г., и за 2016 г. Но времената за финиширане на повечето участници (може и на всички, не съм гледал в детайли), които са били и на двете прояви, са подобрени през 2016-а спрямо 2015-а, в някои случаи значително! Специални поздравления за двамата рекордотрошачи Иван Гърбев и Мария Николова, техните постижения наистина са феноменални!
Нед Юли 24, 2016 11:18 pm
meduzka
Супер сте си изкарали . Догодина и ние ще дойдем. През 2012 също беше многого горещо . Поздрави от нас с Делян . Меги
quote="Станислав"]Хубаво беше, но за съжаление бързо отмина. Благодаря от сърце на всички участници които се присъединиха към това мероприятие, удоволствието от срещата с вас беше изцяло мое.
Тази година, въпреки слънчевото и жегаво време, паднаха рекордите от 2012 год. и при мъжете и при жените за скоростно преминаване на маршрута. В тази връзка - поздравления за Иван Гърбев и Мария Николова. Постиженията ви са феноменални!
За съжаление нямам снимки нито от събирането на х. Мазалат, нито от сутринта на х. Ехо. Който е правил, а фотоапарати и телефони щракаха доста, да публикува линк към тях.
Бъдете здрави и до скорошни срещи из планините![/quote]
Нед Юли 24, 2016 11:29 pm
igurbev
Станислав написа:
В тази връзка - поздравления за Иван Гърбев и Мария Николова. Постиженията ви са феноменални!
Е, сто процента сигурно е, че ако Мария си го беше поставила за цел и не идваше на СтаРа само за тренировка, щеше да завърши много по-рано (а и те са се залутали попътно към Незабравка). Виж, аз бях в другата крайност - готвех се за мероприятието общо взето откакто завърши предното издание и това беше единствената ми цел за тази година. Въпреки това обаче преди старта съвсем не се чувствах в желаната форма - по-скоро като студент, който се явява на изпит без да е прочел една трета от въпросите. Очаванията бяха за драма с подобряване на миналогодишното ми време и плаааха надежда, че може би ще доближа времето на Николай. За моя искрена изненада, то пък се получи съвсем друго. Е, не можах да изпълня заръката на Станислав ("В два и половина те искам на Ехо!") , но не може да се отрече, че имах желание.
Няма как да не благодаря на Ивайло Атанасов за подкрепата!
И догодина съм с групата и купона. Аман от това препускане!
Пон Юли 25, 2016 7:56 am
Станислав
igurbev написа:
Виж, аз бях в другата крайност - готвех се за мероприятието общо взето откакто завърши предното издание и това беше единствената ми цел за тази година.
Адмирации за желанието и целеустремеността както по време на подготовката, така и по време на самото мероприятие. Бях сигурен, че ще подобриш времето на Николай, но не очаквах да е с толкова много. Мълвата, че си бил рекорда ме застигна на Беклемето. Щях да падна като научих в колко часа си пристигнал на Ехо.
Догодина те искам на х.Ехо в 13:00 часа
Майтапя се, нека малко да повтаса и този рекорд иначе, ако почнеш да го буташ всяка година, ще стане много брутално от твоя страна.
Успех!
Пон Юли 25, 2016 9:00 am
NikTod
Не се бях включвах от няколко години с постове във форума, но в крайна сметка прецених, че следва да изразя благодарността си към организатора Станислав, за всичките му вложени усилия, време, пари и енергия по провеждането на този уникален поход-маратон. Само човек неподправено обичащ спорта, планината, природата и хората в планината, би вложил толкова сърце в осъществяването през толкова години на това събитие.
Поздрави и към всички нови познати, с които съпреживяхме емоцията на похода. Поздравления към И. Гърбев и М. Николова за постигнатите изключителни времена.
В ретроспекция за първото ми участие ще си позволя да го обобщя с няколко разнопосочни словореда:
- Общуване с интересни и интелигентни хора, в стерилна от обществени обременености среда.
- Поуки по отношение техника на предвижване и трасе. За съжаление нелепа контузия при подхлъзване в р. Тъжа ми съсипа бягането след з. Ботев. Казвам за съжаление, но като се замисля, може би теста на които беше подложена границата на ината ми, също ще ми е от полза.
- И не на последно място приятното чувство на принадлежност към планината и нейните хора.
Надявам се на бъдещи срещи в планините.
Успехи на всички и задължителна среща на 100х24 2017г.
Пон Юли 25, 2016 9:14 pm
Ivaylo87
Благодаря на Тодор (Тошко) за GPX!
Надявам си и аз да се включа другата година живот и здраве! Сега започвам да тренирам на Витоша
Не изглежда много лек маршрута. 68,62 км ли е (както е в трака на Тодор) или е повече? Защото ако е 68 км, имам шансове да го мина
Миналата събота (23.07) качвах Черни връх, сега в събота отново ще го мъча
Благодаря още веднъж за трака, добавих си ги, да го имам живот и здраве за другата година!
Хубава вечер!
Успешна седмица на всички!
Пон Юли 25, 2016 11:12 pm
cuse
Малко снимки и от мен :)
Благодаря Ви хора. Вие всички сте нечовеци. За мен бе истинска чест да се включа за втора поредна година в това начинание.
Специални благодарности на Станислав, че за поредна година ни събира на това уникално събитие.
Ето и един фоторазказ от мен
Вечерта преди похода изпращаме слънцето от вр. Корита
Да заредим гориво преди старта!
Хайде не остана
Минутка преди 5
Обърнете се назад бе хора, вижте небето
Минутки преди денят да започне
Денят започва, целта е да сме на Ехо преди залез
Дали няма ме качат нагоре
Запознах се с Христо, оказа се че сме родени на една и съща дата
Ех, този северен Джандем
Още 10 минути и сме на Ботев
Началото на любим участък
Най-красивата част е вече зад гърба ми
Добрила - зареждане с гориво
Орлово гнездо - време е за поредната кола с бира
Не остана, има няма 10 километра
Май няма и 10
Едно спускане, едно изкачване и сме там
Цяла година го чаках този момент
Изпращаме слънцето на точното място
Тъжно и готино. Време е за раздяла, ще се видим отново след година
Вто Юли 26, 2016 4:02 pm
Станислав
Страхотен фоторазказ. Снимките с какъв фотоапарат са правени? Обработвани ли са софтуерно след това?
Вто Юли 26, 2016 4:27 pm
cuse
Станислав написа:
Страхотен фоторазказ. Снимките с какъв фотоапарат са правени? Обработвани ли са софтуерно след това?
Правени са с телефон - Samsung Note 4, обработени са със SnapSeed - безплатно приложение за андроид.
Вто Юли 26, 2016 4:40 pm
NIKIBO
Регистриран на: 10 Юли 2013 Мнения: 23 Местожителство: Велико Търново
Скъпи планинари от 100х24 с горчивина ви уведомявам че едно сърце отдадено на планината спря там .Нашият добър познат и приятел на мнозина Тодор Христов вече не е сред нас.В този труден за неговото семейство момент нека бъдем съпричастни и да помислим с какво бихме могли да им помогнем
Чет Юли 28, 2016 12:16 am
Azhekok
100x24 2017
Здравейте, дали има някаква идея за дата когато ще се проведе изданието на 100х24 2017? Знам, че може би е прекалено рано, но много хора вече си планират календара с отпуски и събития на които искат да участват. Обикновено събитието се организира последната седмица на Юли, което се пада 28, 29 Юли 2017, но все пак, ако може да потвърдите. Ако е тази седмица може би тази година ще се включа отново и аз.
Благодаря предварително.
Сря Яну 11, 2017 5:01 pm
n3Tk0
Очакваната дата е 21.07.2017, но това дали ще се случи, само метереологичните условия ще кажат.
Сря Яну 11, 2017 5:13 pm
Станислав
Re: 100x24 2017
Azhekok написа:
Здравейте, дали има някаква идея за дата когато ще се проведе изданието на 100х24 2017? Знам, че може би е прекалено рано, но много хора вече си планират календара с отпуски и събития на които искат да участват. Обикновено събитието се организира последната седмица на Юли, което се пада 28, 29 Юли 2017, но все пак, ако може да потвърдите. Ако е тази седмица може би тази година ще се включа отново и аз.
Благодаря предварително.
Не е точно последната седмица, но е там някъде. По-скоро всяка 3-та пълна седмица на юли. За 2017 планираната дата е 21.07.2017 (петък). Имаш достатъчно време за планиране и подготовка, така че много моля без "може би тази година ще се включа отново и аз". Очаквам те на х.Мазалат за старта.
n3Tk0 написа:
Очакваната дата е 21.07.2017, но това дали ще се случи, само метереологичните условия ще кажат.
Че коя година досега метеорологичните условия са били пречка този поход да не се случи? Бавят, пречат, затрудняват или улесняват, но нали ако искахме да сме конформисти нямаше въобще да мислим за него. Така и тази година, каквото дойде - такова.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети