По тая под Смрадливото личаха някакви опити за поддръжка - тук-таме отрязан клон, разчистени коренища... ама слабичко. Скоро ще се забатачи напълно, особено при условие, че има и читава алтернатива.
Люси, най-вероятно си се отклонила от маркираната (в жълто) пътека. Предполагам, че малко след чешмичката си хванала надясно. Преди 2 години направих тази грешка. Добре, че беше надолу.
Вто Юли 06, 2010 2:15 pm
Niksi
dido написа:
А, в тоя ред на мисли ми хрумна нещо - нали си вегетарианец ??? Клека може да се окаже ценен източник на хранителни вещества за вегетарианеца ... И ако е така - ще решим от раз проблема с обрастващите пътеки
Абе всички, които скиторим из планините, ако вземем по едно мачете, трионче, ножовка и прочее подобен инструментариум и всеки даде своя скромен принос - то може да не позволим напълно да се заличат поне някои от тия пътеки. Особено тези извън резерватите.
Майтапа настрана, ама има наистина доста ценни пътечки, които за жалост последните години са занемарени и обрасли.
Хм...но пък от друга страна - не е нужно навсякъде да "осираме" - а тръгнат ли ордите, това се получава в нашата българска реалност.
Така, че е добре повечето от тях да си останат само за "ценители" на клекинга - на този така атрактивен расов евроендемит.
Апропо, Дидо - и на мен ми хрумна нещо в тоя ред на мисли. Хем имаш мачете, хем изпълняваш благородната мисия да маркираш пътеки и пътечки - та от другия път слагаш и мачетето в раницата и започваш да го използваш по-честичко така.
В името на общото благо.
Пък аз за хранителните вещества ще ударя по едно рамо (какви хубави боровики има често под клековете ... ммм).
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
... и на мен ми хрумна нещо в тоя ред на мисли. Хем имаш мачете, хем изпълняваш благородната мисия да маркираш пътеки и пътечки - та от другия път слагаш и мачетето в раницата и започваш да го използваш по-честичко така....
Баце - то става от само себе си - що епител оставих по клекО не е истина. Само да не мирише маркировката, де, че имаше моменти ахаааа -а да я маркирам, особено на стръмното. И заради мухите, де. Че ме следваше един рояк през целото време. Та се замислих дали да не им оставя една маркировка за няколко дена манджа
Та тая пътека е мойта тамо от Гърмащото езеро надоле
Апропо, Дидо - и на мен ми хрумна нещо в тоя ред на мисли. Хем имаш мачете, хем изпълняваш благородната мисия да маркираш пътеки и пътечки - та от другия път слагаш и мачетето в раницата и започваш да го използваш по-честичко така.
В името на общото благо.
Не знам човек, честно казано оня ден установих, че много ме кефи да вървя из клека. Дет се вика развалих си глиганинга заради Жорката само, че нещо му дойде байгън. Затова кривнах вдясно към Баюва дупка по склона вместо да го изгазя онва цялото надолу по рида.
По тая под Смрадливото личаха някакви опити за поддръжка - тук-таме отрязан клон, разчистени коренища... ама слабичко. Скоро ще се забатачи напълно, особено при условие, че има и читава алтернатива.
Люси, най-вероятно си се отклонила от маркираната (в жълто) пътека. Предполагам, че малко след чешмичката си хванала надясно. Преди 2 години направих тази грешка. Добре, че беше надолу.
Да, добре, че беше надолу... Нашата грешка оняден беше, че последвахме грамаданската група и тръгнахме след тях... като слезнахме се осъзнахме, че има и по-правилен път.
Да опресня темата.
Във връзка със скорошните добри новини за прочистената стара пътека от "Марица 1900" до седлото м/у върховете Мусличал и Мустачал /част от пътеката х.Венетица-х.Заврачица/, качвам трака от ходенето ми по настоящата тема, който включва отсечки, които не са официални пътеки.
- участъкът след поляната при кота 2153 /С-СИ от Гърмящото езеро/ е брутален клек - не се препоръчва. Там автентичната пътека продължава на СЗ, посока в.Чемберлия.
Да опресня темата.
Във връзка със скорошните добри новини за прочистената стара пътека от "Марица 1900" до седлото м/у върховете Мусличал и Мустачал /част от пътеката х.Венетица-х.Заврачица/, качвам трака от ходенето ми по настоящата тема, който включва отсечки, които не са официални пътеки.
- участъкът след поляната при кота 2153 /С-СИ от Гърмящото езеро/ е брутален клек - не се препоръчва. Там автентичната пътека продължава на СЗ, посока в.Чемберлия.
Здравейте,
темата за стари пътеки ми е любима. Чак се регистрирах заради нея. Последно - пътеката от кота 1900 на Малък Ибър по р. Туювка до Казанския циркус е наново просечена, утъпкана и с пирамидки. Май трябва да се благодари на говедарите, лятната паша и евросубсидиите. Минах в много хубаво време с ноемврийска снежна буря. Между талазите сняг и мъгла видях пътеката към Орището - също проходена. Моля - ако някой знае да сподели - как е сега пътеката слизаща на водохващането 1900 Марица, т.е. пътеката за Заврачица. Хижарят Пламен каза преди няколко години - "много е зле".
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети