Когато тръгнеш от зелени преслап към скакавица и се отбиеш от черния път на 10-на мин. след това в началото има зигзагообразна пътека и точно в самото и начало в ляво се намира водопада, по-скоро водопадите, които са 2 един под друг.
На Oruks maps го дава горе-долу на следните координати:
42,258505N; 23.289944E
На моята "Орукс мапс" с "БГ-маунтийнс" тези координати ме отвеждат към Паничище. Първо предположих, че колегата "vandu" се е объркал, но, тъй като мнението му не е отскоро, а и му е благодарено изрично, то е явно, че е било проверено и потвърдено. На всичко отгоре, и никой не го е отрекъл толкова време.
В тази връзка, търсейки грешката в моите настройки на картата ми, то ще попитам къде греша? Действително ли това са реалните координати по пътя към рилските скакавишки водопади (иначе и Голяма, и Мала рилски скакавици отдавна съм ги фиксирал)?
_________________ SUUM CUIQUE!
Нед Юни 12, 2016 4:58 pm
dido
Къде видя изрична благодарност към vandu?
Координатите очевидно не са верни.
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Юни 12, 2016 6:47 pm
El Sendador
dido написа:
Къде видя изрична благодарност към vandu?
Координатите очевидно не са верни.
Извод:
vandu е измежду тези "всички", защото е отговорил с конкретни координати. Следователно, благодарността е и към него. Не е ли елементарно логически, за го разяснявам толкова подробно?
_________________ SUUM CUIQUE!
Нед Юни 12, 2016 7:07 pm
dido
Изрична щеше да е ако е споменато изрично името му. Благодарността тук е обща, не изрична. Елементарно е логически, но явно трябва да ти го обясня.
Още малко за логиката.
Разминаване на координати в ОруксМапс няма. Има фактическо разминаване на дадените от vandu координати (коитo ОруксМапс показва вярно), с твърдението му, че това са координати на водопади по река Скакавица.
Верните координати можеш да получиш на ЛС от Vandu или от хората, които вече са стигали дотам. Тази тема пък отива към кошчето. Добавям също поредна черна точка до името ти, тъй щото очевидно не си се научил на форумни обноски.
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Юни 12, 2016 10:15 pm
vandu
Извинявам се за неверните координати
когато дам на картата в oruxmaps където е горе-долу водопада "какво има тук" ми дава въпросните координати, само че отдолу пише Distance 2,69 km, това нещо го видях днес. Едва сега когато ми направиха забележка обърнах внимание на тази неточност. Но когато се даде "Създай отправна точка" и се сложи отметката "Координати" ги дава правилните координати.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети