ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
СтаРа Планина 100х24/2015
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
СтаРа Планина 100х24/2015
Автор Съобщение
SakatOrel

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
Може би трябва само да добавиш, че постиженията никога не идат ей така от само себе си, не прочетох някъде споделеното от теб какво ти коства подготовката, как и кога намираш време за тренировка... А е важно да се знае, от всеки, който иска да бяга по това трасе.

Не исках да повтарям нещата от предния пътепис и да изпадам във все повече от и без това ужасно многото подробности и детайли, без които явно не мога да пиша Very Happy

Поздравления за проявената воля, спомням си за разказа на Ехо за кризите, които са те налегнали по трасето!

Да, колкото и да не ми се ще да го призная, вафлите помагат, а газираното - двойно. Май пропуснах да спомена, че на Орлово, повлиян от действията на компанията, не успях да устоя на вредното изкушение и си взех едно кенче Кола от бай Наско Confused

Тук бях обърнал внимание много повече внимание на подготовката.

Вто Фев 23, 2016 1:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

vladofff написа:
Според мен ключ към преодоляването на това трасе е не само изключителната физическа подготовка, но и доброто познаване на терена. Последното би дало много шансове дори и на неособено подготвени участници, при правилен разчет на време и тактика да покажат също много добър резултат.

Какво по-конкретно имаш предвид? Според мен като цяло оптималното трасе върви по лятната маркировка. Ако не броим излизането напряко от завоя под хижа Дерменка, за някакви съществени други "хитрини" не се сещам.
Вто Фев 23, 2016 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladofff

Например създаването на психическа нагласа, която сам знаеш, хич не е за пренебрегване. Да знаеш, например, че след Амбарица почти няма нанагорнища и теренът става удобен за бягане и т.н. Ако си скапан физически някъде около Купена, мъгла е и не знаеш какво те чака натам, просто е неизбежно и мотивацията ти да изчезне. При мен поне беше така. Връщал съм се в много по-добри теренни и субективни условия, а сега имах огромното желание да завърша и затова залитайки и преплитайки краката все пак качих Ботев и започнах "терапия" на постепенно възстановяване. Е и ти си "виновен", защото си те представях как точно в този момент вече търчиш някъде около Беклемето и не след дълго ще се обтягаш и пиеш бира на Ехо. Smile
Вто Фев 23, 2016 2:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

igurbev написа:
vladofff написа:
Според мен ключ към преодоляването на това трасе е не само изключителната физическа подготовка, но и доброто познаване на терена. Последното би дало много шансове дори и на неособено подготвени участници, при правилен разчет на време и тактика да покажат също много добър резултат.

Какво по-конкретно имаш предвид? Според мен като цяло оптималното трасе върви по лятната маркировка. Ако не броим излизането напряко от завоя под хижа Дерменка, за някакви съществени други "хитрини" не се сещам.

Някои не изкачват връх Ботев и връх Амбарица докрай, а подсичат малко куполите им. Не знам обаче дали си заслужава да спестиш стотина метра, а да не се снимаш на първенеца на Стара планина.

"... излизането напряко от завоя под хижа Дерменка" - имаш предвид, че се излиза по коловете през поточето покрай чешмичката директно до хижа "Дерменкая" по червено-зелената маркировка, или че изобщо не завиваш към и не се отбиваш до хижа "Дерменкая", а продължаваш направо на северозапад към връх Дерменкая? Има ли забележима пътека във втория случай?

П. П. Ако си хапнал преди това на хижа-хотел "Добрила" - става да пропуснеш "Дерменкая", ама иначе къде ще ядеш? Smile

Вто Фев 23, 2016 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

То да бяха 100 метра, щеше да е добре. "Подсичането" на Амбарица изобщо не заслужава да се споменава. За Ботев не съм сигурен - последният път доста се загледах в склона и аха-аха да пробвам да го подсека, но в крайна сметка реших, че много повече ще се измъча, отколкото ще спестя нещо.
За другия въпрос - изобщо не се ходи до Дерменка, от завоя си личи нещо като краварски вариации измежду хвойната: http://www.openstreetmap.org/#map=17/42.73010/24.67257
Вто Фев 23, 2016 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Станислав

stefan_iliev38 написа:
Наскоро ме питаха за Стара планина 100х24 кога ще бъде.

Тази година ще е на 22.07.2016. А проверовъчното на 16.07.2016.
Вто Мар 22, 2016 5:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Станислав написа:
stefan_iliev38 написа:

Проверовъчно?
На 16-ти ще си нагледаш плантациите ли?

Вто Мар 22, 2016 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobber

Станислав написа:
stefan_iliev38 написа:

Седя си сега и гледам Мазалат от долу и си мисля за прехода ... Smile
Съб Май 28, 2016 4:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Terje

Местожителство: Габрово

Станислав написа:
stefan_iliev38 написа:

сигурно ли е вече, че ще е на 22.07? че трябва да се организира отпуска и да се напаснат ангажиментите на работа.
Пет Юни 03, 2016 7:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BearG

Местожителство: Априлци

На коя дата тази година ще се проведе събитието?
Пон Юни 06, 2016 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

BearG написа:
На коя дата тази година ще се проведе събитието?

Чукча писател, чукча не читател... Само три поста по-горе Станислав е обявил дата.
Вто Юни 07, 2016 8:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Terje

Станислав написа:
stefan_iliev38 написа:

22.07 се пада четвъртък, а не петък както пердишни години. Или на 22.07 вечерта е сбирката на Мазалат, а на 23 е прехода?
Сря Юни 08, 2016 5:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumi_xristova

Terje написа:

22.07 се пада четвъртък, а не петък както пердишни години. Или на 22.07 вечерта е сбирката на Мазалат, а на 23 е прехода?

Я виж пак календара. 22.07.2016 г. е петък. Следователно сбирката е на 21.07.2016г./четвъртък/ вечерта на хижа Мазалат. Прехода е на 22.07.2016 год. в петък.
Сря Юни 08, 2016 8:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Terje

rumi_xristova написа:
Terje написа:

Я виж пак календара. 22.07.2016 г. е петък. Следователно сбирката е на 21.07.2016г./четвъртък/ вечерта на хижа Мазалат. Прехода е на 22.07.2016 год. в петък.

22-ри се пада четвъртък, но в някой друг месец, а не този, които трябваше да гледам Smile
Пет Юни 10, 2016 9:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milenshopov

Местожителство: Русе

Здравейте! Тази година /2016/организацията същата като миналата година ли ще бъде,имам предвид както сте я описали във форума.
Нед Юни 12, 2016 10:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 7 от 7

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.